Yeni bakanlarla ne konuştuk?

YENİ dönemle birlikte Ankara’da baş döndürücü bir trafik yaşanıyor. Cumartesi günü Meclis’te milletvekillerinin yemini vardı. Haftaya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreniyle...

YENİ dönemle birlikte Ankara’da baş döndürücü bir trafik yaşanıyor.

Cumartesi günü Meclis’te milletvekillerinin yemini vardı. Haftaya ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreniyle başladık.

Dün yine Meclis’teydik. Bu kez yeni Bakanlar Kurulu üyeleri yemin ederek göreve başladılar. Yeni bakanları hem tebrik ettik hem de ilk değerlendirmelerini almaya çalıştık.

Meclis’e ilk olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geldi. Önce muhalefet kulisine yönlendirildi, daha sonra iktidar kulisine geçti. Milletvekilleri yeni bakanı tebrik ederken kabinenin diğer üyeleri de birer birer Meclis’e gelmeye başladılar.

Yozgat’tan gelen kabalalık bir ekip ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ı karşılamak üzere bekliyordu. Fuat Oktay Meclis’e Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile birlikte geldi. Üstlendiği sorumluluğun farkındaydı. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli ile sohbet ederken aynı kulislerde takip ettiğimiz babası Ekrem Pakdemirli’yi rahmetle yâd ettik.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin en önemli sağlık kuruluşlarından birinin sahibi. Yemin töreni için Meclis’e gelen babası “bakkal Hasan Amca”yı tanıdım. Gemi kaptanının oğlu Cumhurbaşkanı, bakkal Hasan Amca’nın oğlu Sağlık Bakanı. Türkiye’yi yönetenler seçkinlerin çocukları değil, bu ülkenin has evlatları.

Milletvekilliğinden istifa ederek bakan olan 4 isim ise iki kez yemin etme durumunda kaldı. Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Mevlüt Çavuşoğlu ve Abdulhamit Gül, cumartesi günü milletvekili yemini etmişlerdi, dün de bakanlık yemini etmek zorunda kaldılar. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla Meclis’e geldiğinde selamlaşıp, “çifte yemin” muhabbeti yaptık.

SİLAH ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI
Genelkurmay Başkanı ünifo...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 5 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 462 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.159 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.820 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.163 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar