Yaşar Güler ve Hakan Fidan’dan kritik uyarılar

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Yaşar Güler ve Hakan Fidan’dan kritik uyarılar' başlıklı yazısını kaleme aldı.

ŞEHİTLERİMİZ nedeniyle Meclis’te düzenlenen özel oturumu izledim. Ondan önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in açıklamalarını takip ettim.

Meclis Genel Kurulu’nda gözlemlerde bulundum. Bunların hepsini paylaşacağım. Önce Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın mesajlarına değinmek istiyorum.

Meclis’te bir ara kapalı oturum yapılacağı söylentisi dolaşmaya başladı. PKK’nın siyasi kolu olan DEM Partisi varken kapalı oturum yapmanın anlamı var mı? Allah’tan gerek duyulmadı. Böylece bakanların açıklamalarını dinleme fırsatımız oldu.

NUMAN KURTULMUŞ’UN ÜÇ TESPİTİ

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş oturumu açarken terörle mücadele konusunda stratejik öneme sahip bir konuşma yaptı. Terörün üç amacını şöyle sıraladı:

1-Bölgeyi istikrarsızlaştırmak

2-Ülkeleri bölüp parçalamak

3-Bölgede yaşayan halkları birbirine karşı düşmanlaştırmak.

Irak’ta ve Suriye’de bunu yaşamadık mı? Başarabilseler aynı oyunu Türkiye’de sahneye koymayacaklar mıydı? Kimse çıkıp Numan Kurtulmuş doğru söylemiyor diyebilir mi? Meclis Başkanı tam kitabın ortasından konuştu.

ASKERİN IRAK’TA, SURİYE’DE NE İŞİ VAR

İlk konuşmayı Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler yaptı. Yaşar Güler şehitler verdiğimiz son saldırıyla ilgili tüm sorulara yanıt veren bir konuşma yaptı. İlk olarak ordumuzun Suriye’de, Irak’ta ne işi var sorusuna değindi.

“‘Ordumuzun bölgede ne işi var?’diye soruluyor. Ayrıca Suriye ve Irak’ta bedel ödediğimiz veya üs bölgelerinde gerekli tedbirlerin alınmadığı gibi stratejik öngörüden yoksun, teknik ve taktikten uzak, bilinçsiz ve art niyetli söylemlere de şahit oluyoruz. Şüphesiz ki bu söylemlerde bulunanlar yakın geçmişte yaşananları, Irak ve Suriye’den kaynaklı ödediğimiz bedelleri de unutmuşa benziyorlar” dedi.

GÜVENLİ HAT

Ömrü Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmetle geçen Yaşar Paşa geçmişte sınırlarımız içinde maruz kaldığımız terör saldırılarının bir dökümünü verdi. Sonra sözü bugüne getirdi. Terörü kaynağında yok etme stratejisi doğrultusunda örgütün sınırlarımız içinde eylem yapamaz hale geldiğini, Suriye ve Irak’ta ise oluşturulan güvenli hatlarla terörü sınırlarımızın ötesinde engellediğimizi anlattı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.576 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.169 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar