Yabancılar, 2023 hesaplarını değiştirmeye başladı

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ''20 Aralık’ta dövizi gerileten yeni ekonomi politikaları devreye girdi ama asıl sonuçları siyasi oldu.'' dedi ve ekonomiye ilişkin yeni çıkarımlarından bahsetti.

20 Aralık’ta dövizi gerileten yeni ekonomi politikaları devreye girdi ama asıl sonuçları siyasi oldu. AK Parti gidiyor, muhalefet geliyor beklentisinin içine girenlerin hesabı karıştı.

Bunlardan bir kısmı da ülkemizdeki bazı yabancı ülke büyükelçileri.

Uluslararası bir iş konseyi başkanı ile önemli bir ülkenin büyükelçisi arasında geçen diyaloğu paylaşmak istiyorum.

AK Parti’nin gidişini peşin peşin satın alan ülkenin büyükelçisi, 20 Aralık kararları ile ters köşe olmuş durumda. Bu psikolojiyle iş konseyi başkanına, “20 Aralık’tan sonra ne oldu?” diye soruyor.

ÇÖZÜM YİNE ERDOĞAN’DAN GELDİ

Gerçekçi analizleri ile bilinen iş konseyi başkanı, büyükelçinin zaman zaman yüzünü buruşturarak dinlediği şu değerlendirmeyi yapıyor:

1) Doların 18 liraya çıktığı, hızlı fiyat artışlarının yaşandığı bir süreçte halk, çözüm önerilerinin muhalefetten gelmesini bekledi ama çözümü bulan Erdoğan oldu. Muhalefetin çözüm üretemediği bir süreçte, çözüm Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Halk bir kez daha, “Çözümün adresi Erdoğan’dır” noktasına geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 801 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.271 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 711 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.955 Okunma Özgür Özel İmamoğlu’nu rahatsız Yavaş’ı mutlu etti mi 10 Nisan 2024 | 731 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar