Ukrayna Savaşı’ndaki rolü Erdoğan’a desteği nasıl etkiledi

Hürriyet Gazetesi Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (18.03.2022)''Ukrayna Savaşı’ndaki rolü Erdoğan’a desteği nasıl etkiledi'' başlıklı yazısı.

Büyük krizler, savaşlar liderleri ya büyütüyor ya da küçültüyor.

Bu işin arası yok.

Ukrayna Savaşı da böyle bir sonucu ortaya çıkardı.

Düne kadar komedyen diye dalga geçilen Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski’den bir savaş kahramanı çıkarken, Putin’in karizmasını fena halde çizdi.

Hem Zelenski ile hem Putin’le konuşabilen ve savaşın önlenmesi için aktif çaba gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sergilediği liderlik ise dünya tarafından takdir edilirken, Türkiye’yi ilgi odağı haline getirdi.

Türk halkı ise Allah korusun Ukrayna gibi bir saldırıya maruz kalması durumunda Türkiye’yi en iyi yönetebilecek lider olarak tartışmasız Erdoğan’ı işaret etti.

UKRAYNA SAVAŞI ERDOĞAN’I ÖNE ÇIKARDI

AREDA Survey Araştırma’nın 26-28 Şubat tarihleri arasında 2 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmada, bir savaş durumunda Erdoğan’ın liderliğine güçlü bir destek çıkarken, Türk halkının cumhurbaşkanı adaylığına soyunan Kemal Kılıçdaroğlu ya da Ekrem İmamoğlu’nu seçmemesi, Meral Akşener’i işaret etmemesi ise ilginç oldu.

Prof. Dr. Ömer Çaha’nın koordinatörlüğünde yapılan çalışmada Ukrayna Savaşı konusunda Türkiye’nin izlediği tarafsızlık politikası ise halkımızdan onay aldı.

‘KILIÇDAROĞLU’ VE ‘AKŞENER’ DEMEDİ

‘Türkiye, Ukrayna gibi bir saldırıya maruz kalması durumunda ülkeyi en iyi yönetebilecek lider kim?’ sorusuna ankete katılanların yüzde 47’si Erdoğan derken, onu yüzde 13.8’le Mansur Yavaş ve yüzde 10.2’lik oranla Selahattin Demirtaş takip etti. Ekrem İmamoğlu diyenlerin oranı yüzde 8.4 olurken, Kılıçdaroğlu yönetmeli diyenlerin oranı yüzde 7.8’de kaldı. Rusya’ya ambargo uygulanmasını öneren Akşener ise halktan vize alamadı. Akşener diyenlerin oranı yüzde 3.7’de kaldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 2.031 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.872 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar