Türkiye’ye masa tuzağı

Paris'te DEAŞ saldırısı oldu.Fransa'nın ırkçı lideri Marie Le Pen, “Korkunç bir gece” dedi. Halkıyla dayanışma içine girdi.Sarkozy ise Fransız halkına, ”Teröristler Fransa'ya karşı...

Paris'te DEAŞ saldırısı oldu.
Fransa'nın ırkçı lideri Marie Le Pen, “Korkunç bir gece” dedi. Halkıyla dayanışma içine girdi.
Sarkozy ise Fransız halkına, ”Teröristler Fransa'ya karşı savaş ilan ettiler. Bu duruma karşı güçlü ve kararlı bir duruş sergilemeliyiz” diye çağrı yaptı.
Ankara'da DEAŞ patlaması oldu. Daha cesetler yerde yatarken HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ”Katil devlet” dedi.
Fransa'da seçimler yapıldı. İkinci turu sosyalistler aldı ama DEAŞ saldırısı karşısında, ”Önce Fransa” diyen Sarkozy'nin partisi zafer kazandı. Sarkozy'nin Cumhuriyetçiler Partisi şemsiyesinde seçime giren partiler yüzde 40.7 alırken, Marie le Pen de oylarını 400 bin artırıp yüzde 27.4'e yükseldi.
Bizim Selahattin Demirtaş da “Türkiyelileşme” rüzgarları estirdiği dönemde, ”Önce ülkem” diyeceği düşünülerek 7 Haziran'da yüzde 13 oy verilmişti. Ama o Avrupa'nın faşist lideri Le Pen kadar olamadı. “Önce ülkem”, “Önce Türkiye” demek yerine, “Katil devlet” demeyi tercih etti.
O yüzden de oyları eridi.
Seçimlerden önce “Türkiyelileşmeyi” göklere çıkaran, seçimden sonra, ”Hendek siyasetini” kutsayan Selahattin Demirtaş'ı şimdi bir dert almış.
Bu dert şehir savaşları nedeniyle Sur'un, Cizre'nin, Silopi'nin yaşanamaz hale gelmesi, 200 bin Kürdün evini terk etmesi, yüzlerce insanın ölümü, halkın perişan olması değil.
Barikatın arkasındakilerin elindeki silahlar Selo Başkanı üzmüş.
Yok yok niye barikat kurup, ellerine silah alıyorlar diye dertlenmiyor.
Tam aksine barikatların arkasındakilerin elinde hafif silahların olmasından dolayı üzgün.
“Barikattaki insanların emlinde hafif silahlar var. Ama siz tankla, topla şehirleri yıkıyorsunuz” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.103 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.828 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar