Türkiye’nin B ve C planı ne?

MUSUL operasyonunun ikinci ayağı başladı.DEAŞ’ın Musul’un etrafında oluşturduğu direniş noktaları vuruluyor. Ancak, ‘Büyük Musul Operasyonu’ henüz başlamadı; eli kulağında. O nedenle...


MUSUL operasyonunun ikinci ayağı başladı.
DEAŞ’ın Musul’un etrafında oluşturduğu direniş noktaları vuruluyor. Ancak, ‘Büyük Musul Operasyonu’ henüz başlamadı; eli kulağında. O nedenle koalisyon ülkelerinin genelkurmay başkanları toplantısı öne çekildi. Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ın da katıldığı ABD’deki toplantılarda önemli ölçüde anlaşma sağlandı. Gelen bilgiler Türkiye’nin önerilerinin dikkate alındığı yönünde. Büyük Musul operasyonunda Ninova gücü ile Peşmerge’nin yer alması kabul edildi. Operasyona 3 bin kişilik Ninova gücünün yarısı girecek. Musul’un içine yönelik olarak yapılan operasyonda yer alacak. Yarısı takviye gücü olarak tutulacak.

Aynı şekilde Peşmerge’nin de yarısı girecek, yine yarısı takviye olarak tutulacak. Operasyonun seyrine ve ihtiyaçlara göre takviye güçler değerlendirilecek. Türkiye’nin, ‘Şiiler operasyonun dış bölümünde yer alsın ama Musul içine girmesin’ yönündeki itirazı da karşılık buldu. Böylece Sünni Arapların kenti olan Musul’da, Şii katliamı tehlikesi azaldı.

Musul operasyonu bizim için Irak kadar önemli.

1- Ulusal güvenlik sorunu.

2- Sınır güvenliği konusu.

Musul’dan yüzbinlerce insan sınırımıza yığılırsa ne yapacağız? Türkiye bunun altından nasıl kalkacak? Gelenlerin içinde kimlerin olduğunu nasıl tespit edeceğiz? DEAŞ bir çılgınlık yapıp Musul barajını patlatırsa ne olacak?

ONLAR BİNLERCE KM’DEN GELİYOR

ABD, Fransa, İngiltere binlerce kilometre öteden geliyorsa, biz sınırımızdaki operasyonla niye ilgilenmeyelim?

Madalyonun bir de Türkmenleri ilgilendiren yüzü var. Şii güçler, Türkmen katliamı için Tel Afer’e yönelirse kıyımın önüne kim geçecek? Başika Kampı aynı zamanda Türkmenler için bir güvenlik sigortası gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.158 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.819 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.162 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.862 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar