Türkiye yüz binlerce Filistinli mülteciyi alacak mı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Türkiye yüz binlerce Filistinli mülteciyi alacak mı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

SURİYELİ sığınmacılar üzerinden Türkiye’yi karıştırmak isteyenler, bu kez de “Türkiye yüz binlerce Filistinli’yi getirecek” propagandası yapıyorlar.

Gazze’de öldürülen 10 bini aşkın insan, katledilen 4 bin çocuk bunların umurunda değil. Bir de Türkiye bunun karşılığında 30 milyar Euro alacakmış.

YALAN VE MAKSATLI

Türkiye, Filistinlileri getirecek iddiasının tümü yalan. Tümü maksatlı. Türkiye’nin çözüm bulma çabalarını sabote etmekten başka bir şey değil. Ayrıca Türkiye tam tersine Filistinlilerin, Filistin’de kalmasını istiyor. Gazzelilerin Gazze’den çıkarılmaması için çalışıyor. Gazze’yi boşaltıp, Filistinlileri Mısır’daki Sina Çölü’ne sürmek, Ürdün’e göndermek İsrail’in planı. 

Mısır Devlet Başkanı Sisi, bu formüle şiddetle karşı çıktı. Savaşın Mısır’a sıçramasına neden olacağını savundu. Ürdün Başbakanı Khasawneh, “Ürdün, Filistinlilere yönelik sürgün girişimini savaş ilanı sayacaktır” diye açıklama yaptı.

Filistinlilerin Gazze’den çıkarılması İsrail’in amacı, ama Türkiye’nin, Mısır’ın, Ürdün’ün kırmızı çizgisi. Bu durumda milyonlarca Filistinli mülteci nasıl gelecek?

FİDAN-BLINKEN GÖRÜŞMESİ 

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Blinken’la görüşmesinde bunu net bir şekilde ifade ediyor. Gazze’nin kuzey ve güney diye ikiye bölünmesine ve Gazzelilerin yerlerinden edilmesine karşı olduğumuzu ifade ediyor. Blinken da Gazze’nin ikiye bölünmesine karşı olduklarını söylüyor. 

‘İNSANİ ARA’ FORMÜLÜ

Gazze’deki katliamın bir an önce durması için acilen ateşkesin sağlanması gerekiyor. Türkiye başından itibaren acil ateşkes taraftarı. Ancak İsrail ve ABD buna karşı çıkıyor. İsrail, ateşkesin Hamas’a yarayacağını savunuyor. ABD’nin mesajları ise karışık.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 179 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.005 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.101 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar