Teröristlerin hedefi Meclis miydi... Sınır ötesi operasyon gündemde mi

Hürriyet yazarı Abdulkadi Selvi bu hafta 'Teröristlerin hedefi Meclis miydi... Sınır ötesi operasyon gündemde mi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

***

MECLİS’in açıldığı 1 Ekim tarihinde, İçişleri Bakanlığı’na canlı bomba ile saldırı düzenlemek isteyen iki terörist polislerin dikkati sayesinde etkisiz hale getirildi.

Terör saldırısını gerçekleştiren iki teröristin PKK’da Murat Karayılan’a bağlı “Ölümsüzler Taburu”nda yer aldıkları ve canlı bomba olarak yetiştirildikleri tespit edildi.

PKK’nın da Meclis’in açılışı nedeniyle özellikle 1 Ekim tarihini seçtiği belirlendi. Terör örgütünün böylece ses getirici bir eylem yapmayı amaçladığı ortaya çıktı. Daha önceki eylemlerinde araç kiralama yöntemini kullanan PKK’nın saldırıyı 1 Ekim tarihine yetiştirmek için ilk kez aracı gasp ettiği ortaya çıktı.

Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Çataloluk Mahallesi’nde veteriner Mikail Bozağan’ı tabancayla öldürdükten sonra gasp ettikleri araçla Keskin ve Kırıkkale üzerinden Ankara’ya giriş yaptıkları belirlendi.

ATATÜRK BULVARI’NDAN GELDİLER

- 1 Ekim gecesi gasp ettikleri araçla Ankara’ya giriş yapan teröristlerin, keşif yapmadan doğrudan Meclis ve İçişleri Bakanlığı’nın bulunduğu Bakanlıklar’a yöneldikleri tespit edildi. Kamera kayıtlarının incelemesinde iki teröristin Atatürk Bulvarı’ndan Bakanlıklar’a geldikleri belirlendi.

- Teröristlerin yapacakları eylemin ses getirici olması için Meclis’in açıldığı 1 Ekim tarihini seçtikleri tartışma götürmez bir gerçek. O nedenle ‘tarih ayarlı saldırı’ deniliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 839 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.073 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.108 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.244 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar