Teröristan mesajı kime verildi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Teröristan mesajı kime verildi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Yine şehitler, yine gözyaşı. 20 gün arayla şehitlerimizi vatan toprağına emanet ettik.

Ateş düştüğü yeri yaktı. Briket evlerden, deprem çadırından çıkan genç fidanlar 20 gün arayla şehit düştü.

YENİ TERÖR DALGASI

20 gün arayla Kuzey Irak’taki üslerimize yapılan saldırı yeni bir tür terör dalgasıyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor. PKK, 90’lı yıllarda kalabalık gruplar halinde karakollarımıza saldırırdı. Sınırlarımızın içinde bunu yapamıyor. Üs bölgelerimize yönelik saldırılar benzerlikler gösterse de farklı özellikler gösteriyor. Bu konjonktürel bir terör dalgası.

GAZZE-MOSSAD OPERASYONU

ABD, uzun yıllardır Suriye’deki PKK-YPG terör örgütünü eğitiyor, donatıyor. Bütçesinden her yıl 200 milyon dolar ayırıyor. Binlerce TIR silah veriyor. ABD, son 1 yıldır Kuzey Irak’ta, PKK’nın kapasitesini yükseltmeye çalışıyor. KYB’nin kontrolündeki Süleymaniye’de PKK etkinliğini artırdı. Bu işin taşeronluğunu da ABD’nin yetiştirdiği Bafıl Talabani ile PKK adına Mazlum Kobani adlı terör şefi yürütüyor. Çünkü ikisi de Amerikan ajanı.

Bir süre önce Süleymaniye Havaalanı’nda bir dron üretim üssü ortadan kaldırılmıştı. Orası PKK’ya aitti. Hatırladınız mı içinde PKK’nın yöneticilerinin bulunduğu helikopter düşürülmüştü. ABD’nin terör örgütüne 6 helikopter verdiği söyleniyor. Bir tek savaş uçağı vermedikleri kaldı. ABD’nin desteğine rağmen o helikopter düşürüldü.

GAZZE-MOSSAD MESAJI

Türkiye, Gazze’de İsrail’in katliamına karşı dik durdukça, dünyayı İsrail’in karşısında harekete geçirmeye zorladıkça, ABD’li yetkililer üzerinde baskı kurmaya çalıştıkça PKK terörü yeniden canlandırıldı. Yoksa PKK kış şartlarında üs bölgelerimize yönelik bir eyleme girişmezdi.

Türkiye, Mossad ajanlarına yönelik operasyonlar yapıp, Mossad’ın içimize sokmak istediği köstebekler enselenince PKK üslerimize saldırtılıyor.

Son iki saldırının konjonktürel olduğunu söylememin nedeni bu.

ABD ve İsrail; Gazze mesajını, Mossad’a yönelik operasyonların cevabını PKK üzerinden veriyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.596 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.190 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 499 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar