Suriye’de üç şehir için neresi düşünülüyor?

Yasaklı olduğu dönemlerde Demirel'e neden yurtdışına çıkmadığı sorulduğunda, ”Yabancılara devletimi mi şikayet edeceğim” karşılığını vermişti.CHP Genel...

Yasaklı olduğu dönemlerde Demirel'e neden yurtdışına çıkmadığı sorulduğunda, ”Yabancılara devletimi mi şikayet edeceğim” karşılığını vermişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Avrupa turunda Suriyeli mültecilerle ilgili soruya, ”Mülteciler konusunda Türkiye doğrusunu yaptı” cevabını vermesi yerinde bir tavırdı.

Oysa 7 Haziran seçimlerinde Kılıçdaroğlu, ”Suriyeli kardeşlerimizi geri göndereceğiz” demişti.
Başbakan Davutoğlu bu nedenle olsa gerek, Kılıçdaroğlu'nun açıklaması sorulduğunda, “Günaydın deriz ona” deme ihtiyacını hissetti.

Suriye, AK Parti iktidarının yumuşak karnı oldu. Batı, Suriyeli iki mülteciyi kabul etmezken Türkiye 4 yıldır 2 milyon mülteciyi barındırıyor ama “Nobel Barış Ödülü”nü hak eden ülkemiz, Suriye'deki iç savaşın mimarı olarak gösteriliyor.
12 Eylül'de işkencelerin ayyuka çıktığı bir dönemdi. Yoğun şikayetler üzerine askeri yönetim İşkenceyi Önleme Komitesi'nin cezaevlerinde denetim yapmasına izin vermişti.

Suriyelileri mülteci durumuna düşüren Esed'i değil, mültecileri barındıran Erdoğan'ı suçluyoruz.
Suriye ateşi bizi yaktı. Avrupa ise ne zaman ki mülteciler kapısına dayandı o zaman işin ciddiyetinin farkına vardı. Oysa Ürdün, Lübnan, Irak ekonomik zorluklarına rağmen Suriyelilerle ekmeğini paylaşmakta tereddüt etmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.546 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar