‘Süper Kupa’dan süper operasyon çıkarma

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi yeni yılın ilk haftasına '‘Süper Kupa’dan süper operasyon çıkarma' başlıklı yazısını köşesine taşıdı.

FENERBAHÇE ile Galatasaray’ın Süper Kupa maçını Suudi Arabistan’da oynayacağı ortaya çıktığı andan itibaren bir tepkiler başladı.

Cumhuriyet’in yüzüncü yılında Süper Kupa’nın Samsun’da ya da Cumhuriyet’in başkenti olarak Ankara’da oynanması daha şık olurdu.

- İlk düğme yanlış iliklendi. Ondan sonra yanlışlar üst üste geldi.

- Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanması karşılığında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kasasına milyon dolarlar gireceği ortaya çıktı. Futbol Federasyonu da yüklü bir miktarda pay sahibi olacaktı.

ALGI OPERASYONU NASIL BAŞLADI

Ama bundan kamuoyunun hiç haberi olmadı. Sanki Erdoğan, Suudi Arabistan rejimine söz vermiş, o nedenle iki güzide takımımız Arabistan’da maç yapmak zorunda kalmış gibi bir hava oluştu. Algı operasyonu başladı.

- Oysa sonradan ortaya çıktı ki Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüplerinin başkanlarına Süper Kupa maçını Suudi Arabistan’da oynamaları karşılığında 4 milyon dolar bir para kazanılacağı teklifini iletiyor. Başkanlar kabul ediyor. Ağustos ayında Futbol Federasyonu’na vekalet veriyorlar.

- Bu karar açıklandıktan sonra sosyal medyada karşı kampanya başlıyor. Erdoğan’ın baskısı nedeniyle Fenerbahçe ve Galatasaray bu maçı oynamak zorunda bırakılıyor algısı oluşturulmak isteniyor.

BAŞKANLAR SUSUYOR ALGI OLUŞUYOR

- Peki bu durumda Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Ali Koç ile Dursun Özbek’in, “Suudi Arabistan’da oynanacak maç teklifini biz kabul ettik. Bundan dolayı 4 milyon dolarlık bir kazanç elde edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda bir telkini söz konusu değildir” diye bir açıklama yapmaları gerekmez mi? İşlerine gelince sokaktaki güvenlik kamerasına dahi konuşuyorlar. Ama konuşmaları gerektiği yerde susuyorlar. Böylece Erdoğan istedi, maç Suudi Arabistan’da oynanacak algısı oluşturulmaya başlanıyor.

BÜYÜKEKŞİ SORUYOR

- İş biraz daha büyüyor. Fenerbahçe ve Galatasaray Divan Kurulları 5-6 Kasım’da toplanıyor. Maçın Suudi Arabistan’da oynanmaması kararı alınıyor. Bu kararlar üzerine Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ali Koç ve Dursun Özbek’i arıyor. “Bir sorun var mı, iptal edelim mi?” diye soruyor. Başkanlar sorun olmadığını, maçı oynayacaklarını beyan ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.582 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.188 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar