Soylu neden öyle konuştu, saldırıyı planlayan Ammar kim?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (15.11.2022)''Soylu neden öyle konuştu, saldırıyı planlayan Ammar kim? '' başlıklı yazısı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini reddediyoruz” dedi. İçişleri Bakanı niye öyle dedi? Katilin, cenazeye iştirak edip taziye vermesi gibi bir duruma mı tepki gösterdi? Biraz açmak istiyorum.

İstiklal Caddesi’ni kana bulayan sadırıyı gerçekleştiren Suriye uyruklu Ahlam Albashir, ABD’nin koruması altındaki Kobani’de PYD-YPG tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirilmiş. Afrin üzerinden kaçak yollarla Türkiye’ye giriş yapmış.

İstiklal Caddesi’nde patlayan bombanın talimatı yine ABD’nin kontrolündeki Kobani’den verilmiş.

ABD’NİN KORUMASI ALTINDA

Bu Kobani neresi?

PKK’yı biliyoruz ama bu PYD ve YPG hangi örgütler?

PYD-YPG’yi de çok iyi biliyoruz... ABD’nin bütçesinden para ayırıp şimdiye kadar 2 milyar dolar yardım yaptığı, binlerce TIR dolusu silahla donattığı bir örgüt.

Müttefikimiz ABD’nin bayrağının altında yetişen teröristler, İstanbul’da bombalı eylem yaptı. 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. 81 kişi yaralandı.

ABD ise basit bir taziye mesajı ile sorumluluğunu unutturma peşinde. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu taziyelerini reddederek yüzlerine ayna tuttu.

Mersin’de Tece Polisevi’ne yapılan saldırıdan sonra da ABD, olayda kullanılan silahların seri numaralarını istemişti. Kendisinin verdiği silahların saldırı sırasında kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek için. Mersin saldırısını gerçekleştiren terörist de ABD’nin kontrolündeki Menbiç’ten paramotorla gelmiş, saldırıyı gerçekleştirmişti.

ECRİN’İN SUÇU NEYDİ?

Düşünsenize ABD’de ikiz kuleleri vuran şahıslar başka ülkelerde eğitim alsalar, başka ülkelerden havalandırdıkları uçaklarla ikiz kuleleri vursalar ABD ne yapardı? Hiç ilgisi olmadığı halde Afganistan ve Irak’ı işgal ettiler ya, bir de ilişkileri tespit edilse ne yapacaklarını düşünmek bile istemiyorum.

Ey Amerika, senin Menbiç’te koruyup kolladığın PKK-PYD’li teröristler Mersin’de Tece Karakolu’nda görevli polis memurumuz Sedat Gezer’i şehit etti.

Eğer başarılı olsalardı Polisevi’nde katliam yapacaklardı. Ey Amerika, senin silah ve para desteği verdiğin, eğitimine katkı sağladığın PKK-PYD’li teröristler, İstanbul’da 9 yaşındaki Ecrin’i, babası Mustafa Meydan’ı, Arzu Özsoy ve kızı Yağmur’u, Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara’yı hayattan kopardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.489 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar