Siyasette yeni arayışlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Artık ayıklanma mevsimi başlayacaktır" sözü yeni sürecin şifresiydi. MHP Başkanlık Divanı bugün toplanarak, "ayıklanacak" olanları belirleyecek. İlk sırada Meral...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Artık ayıklanma mevsimi başlayacaktır" sözü yeni sürecin şifresiydi. MHP Başkanlık Divanı bugün toplanarak, "ayıklanacak" olanları belirleyecek.

İlk sırada Meral Akşener’in olduğu söyleniyor.

Alternatif bayramlaşma programı düzenlemesinin bardağı taşıran son damla olduğu söyleniyor. Akşener’in, “Tedbirli olarak disipline sevk edilmesi” üzerinde duruluyor. Böylece olağanüstü kurultay toplansa dahi Akşener’in adaylığının önünün kesilmesi hedefleniyor.

MHP’de bugün hem muhalifler, hem genel merkez toplanacak. Yeni dönemin yol haritasını şekillendirecekler. Bahçeli, ihraç kılıcını çekecek. Muhalifler yeni imza toplayarak karşılık verecek.

MHP HUKUKÇULARI ÇALIŞTIRDI

İhraçların görüşüleceği Başkanlık Divanı toplantısı öncesinde Genel Merkez, hukukçulara bir çalışma yaptırdı. İki eğilim ön plana çıktı.

1- İhraç kararının verilebilmesi için disiplin süreci başlatılabilir.

2- 19 Haziran’da muhaliflerin yaptığı tüzük kurultayına karşı yürütmeyi durdurma kararı aldırdık. Yargının kararını beklemeden harekete geçmemek lazım.
Muhaliflerle konuştum. Ankara 3. Asliye Mahkemesi’nin kararı çıkmadan, ihraç mekanizmasının başlatılamayacağı kanaatindeler. 1 Temmuz’da yaptıkları toplantıda iki karar aldılar.

1- Yargı kararının sonuna kadar beklenmesi

2- Seçimli olağanüstü kurultayın toplanması için yeniden imza toplayıp Genel Merkez’e müracaat edilmesi. İmzaları bu hafta içinde toplamaya başlayacak. 600-700 imza toplamayı hedefliyor.

KRİTİK TARİH 9 EKİM

Genel Merkez ise zamanın kendi lehlerine işlediği görüşünde. Bahçeli cephesinde kritik tarih 9 Ekim. Bu tarihte 18 Mart 2018 tarihinde yapılacak olan olağan kurultay için kongre süreci başlayacak. 9 Ekim’e kadar zaman kazanıp her ne pahasına olursa olsun partiyi olağanüstü kongreye götürmeyecekler.
“Olağanüstü kongre demek ne demek? Biz sizi devirmek istiyoruz demektir” görüşündeler.

Biraz açmak istiyorum.

“Partide 80 milletvekilinden 40’a düşmenin getirdiği kırgınlıklar var. Bu konjonktürü kullanarak dışarıdan operasyon yapıyorlar. Tabandaki iktidar özlemini de bu işin sosu olarak kullanıyorlar. Paralel yapı, Devlet Bahçeli’yi devirmek istiyor. Hem Bahçeli’yi devirecekler, hem istedikleri ismi partinin başına geçirecekler. Hem de bu süreçte kendilerine MHP’yi siyasi bir şemsiye yapacaklar.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 460 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.158 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.819 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.162 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.864 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar