Seçmen tercihlerinde ekonomi ve özgürlüklerin etkisi

MİLLETVEKİLİ listelerinin meydana getirdiği dalgalanma sürüyor.Her zaman olduğu gibi CHP’de sarsıntının oranı yüksek ama üç aşağı beş yukarı tüm partilerde bir liste sancısı...

MİLLETVEKİLİ listelerinin meydana getirdiği dalgalanma sürüyor.

Her zaman olduğu gibi CHP’de sarsıntının oranı yüksek ama üç aşağı beş yukarı tüm partilerde bir liste sancısı yaşanıyor. Ama artık partilerin bir an önce liste tartışmalarını aşıp, seçimlere odaklanması gerekiyor. Çünkü seçimlere 31 gün kaldı. AK Parti yarın seçim beyannamesini açıklayacak. Ondan sonra ver elini meydanlar.

Listelerin açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan dün gün boyu AK Parti Genel Merkezi’ndeydi. Seçim beyannamesini gözden geçirdi ama asıl seçim kampanyası üzerinde çalışıldı. AK Parti’de reis meydanlara çıkar, rüzgâr döner beklentisi hâkim. Yine her şey Erdoğan’dan bekleniyor. Erdoğan’ın hedefi ise ilk turda Cumhurbaşkanı seçilip, Meclis’te güçlü bir temsili sağlamak.

MUHALEFETİN STRATEJİSİ

Muhalefet ise ilk kez bu seçimlere morali yerinde ve dayanışma içinde giriyor. Seçimler öncesinde önlerindeki mayınları temizleyip, sıfır baraj ittifakını gerçekleştirdiler. Muhalefet iki aşamalı bir strateji izliyor.

1- Erdoğan’ın ilk turda seçilmesini önlemek.

2- Meclis’te çoğunluğu elde ederek cumhurbaşkanını Meclis’te kilitlemek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.598 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.173 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar