Seçimle ilgili çarpıcı simülasyon

ULUSLARARASI bankacılık ve finans kuruluşları Türkiye’deki seçimlere ilişkin olarak abonelerine analizler yapıyorlar. Çalışmalar iki ayaktan oluşuyor.1- Cumhurbaşkanlığı seçimi2- Meclis’teki...

ULUSLARARASI bankacılık ve finans kuruluşları Türkiye’deki seçimlere ilişkin olarak abonelerine analizler yapıyorlar. Çalışmalar iki ayaktan oluşuyor.

1- Cumhurbaşkanlığı seçimi

2- Meclis’teki denge

Cumhurbaşkanlığı seçiminde üzerinde durdukları nokta, ikinci tura kalır mı kalmaz mı? Analizlerde ikinci tur göz ardı edilmiyor, Erdoğan’ın ilk turda kazanacağı seçeneği üzerinde duruluyor. Daha çok alacağı oy oranı üzerinde yoğunlaşılıyor. 16 Nisan’a yakın bir denge oluşuyor. İkinci tura kalması durumunda ise Erdoğan’ın oylarını arttıracağı düşünülüyor. İkinci turda Kürtlerin Erdoğan’a oy vereceği hesap ediliyor. Erdoğan’ın kaybedeceği sonucuna ulaşanı görmedim.

Meclis’te oluşacak denge hakkında ise daha ayrıntılı simülasyonlar yapılıyor. Sizleri fazla sıkmadan ve rakamlara boğmadan tepe noktalarını aktarmak istiyorum.

Milletvekili dağılımını etkileyecek üç önemli faktör var.

1- Partilerin aldığı oy oranları.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.982 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar