Seçimin şifreleri

Cumhurbaşkanı grup toplantısında kürsüye çıktı. “Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var” dedi. Herkes kulak kabarttı. Erdoğan, “Hizmet konusunda rüştünü ispat eden AK Parti...

Cumhurbaşkanı grup toplantısında kürsüye çıktı. “Şimdi önümüzde yeni bir imtihan var” dedi. Herkes kulak kabarttı. Erdoğan, “Hizmet konusunda rüştünü ispat eden AK Parti, ülkemizin yönetim sistemini değiştirmek konusunda da aynı başarıyı göstermek zorundadır. Bu nedenle 2019 seçimleri en az 3 Kasım seçimleri kadar önemli olacaktır” deyince basın locasında, “Seçim startını verdi” değerlendirmeleri yapılmaya başlandı. “Bütün yollar Roma’ya çıkar” hesabı, Erdoğan cephesinde bütün hesaplar 2019 seçimlerine göre yapılıyor.

Buna göre; Erdoğan, 2019 vurgusuyla bir anlamda seçim startını verirken, diğer yandan da 2018’de erken seçime gidilmeyeceğini deklare etmiş oldu. 

Erdoğan sözlerini, “İnşallah AK kadınlarımız 81 vilayette 3 Kasım 2019’da zaferini ilan ederek yeni bir değişim dönüşümü ortaya koyacaktır” diye sürdürdü. AK Parti’nin başarısında kapı kapı dolaşıp oy toplayan kadınların katkısı büyük. AK Partili kadınların sahaya çıkmasının bir etkisi de Meral Akşener konusunda kendini gösterecek. Belli ki Erdoğan, Akşener’in önünü ‘Ak Kadınlar’la kesmeyi planlıyor.

Erdoğan’ın son mesajı da istifa ettirilen belediye başkanlarıyla ilgiliydi. “Ayrılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kimse gücenmeyecek. AK Parti ailesi öyle büyük bir ailedir ki herkese her an, her yerde ihtiyaç duyulabilir” dedi. Belli ki sorun çıkarmadan çekilmeyi bilen isimlerin bir kısmını 2019 seçimlerinde milletvekili listelerinde görebileceğiz.

KANDİL’E OPERASYON SİNYALİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını dinledikten sonra kuliste bir grup gazeteci, kabinenin etkili bir ismiyle sohbet ettik.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.415 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar