Seçim yaklaşınca operasyon sezonunu açtılar

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Seçim yaklaşınca operasyon sezonunu açtılar' başlıklı yazısını kaleme aldı.

28 Şubat sürecinde HBB televizyonunda çalışıyordum.

10 Kasım’da, Anıtkabir’den yapacağımız canlı yayınlara özel olarak hazırlanırdık. Genelkurmay Basın ve Halkla İlişkiler Başkanlığı ve Anıtkabir Komutanlığı tarafından günler öncesinden başlayan resmi bir akreditasyon işlemi uygulanırdı.

Zaten sadece akredite olan kuruluşlara yayın izni verilirdi. Canlı yayında görev yapacak olan spiker, muhabir, kameraman ve teknik personelin isimlerini bildirirdik. 10 Kasım’dan bir gün önce canlı yayın araçlarını kurar, ekibimiz sabah Anıtkabir Komutanlığı’nın belirlediği erken bir saatte Anıtkabir’de olurdu. Son anda isim değişikliği yapamazdık. O nedenle yayını yapacak isimleri yedeklerdik.

Çok sıkı bir güvenlik prosedürü uygulanırdı.

ANITKABİR’DEKİ MECZUP

Canlı yayın ekibinin haricinde bir de törenleri izlemek üzere aktif bir kamera ve muhabiri hazır tutardık. Ama bir hazırlık daha yapardık. Adını “meczup ekibi” koymuştuk. Bir kameraman ve muhabiri, 10 Kasım’da Anıtkabir’de ortaya çıkması muhtemel meczubu izlemek üzere ayırırdık. Hiç ıskalamazdı. Bizim günler öncesinden sıkı güvenlik önlemleri arasında girdiğimiz Anıtkabir’de bir meczup ortaya  çıkardı. Tam da Atatürk’ün mozolesine çelenk konulduğu bir sırada Atatürk’e hakaret eden sözler söyler, hilafet çağrısı yapar. Törende bir şok ve kargaşa yaşanır. Görevliler, görevini yerine getiren meczubu apar topar yakalar emniyete teslim ederdi. Haber merkezlerinde ise ayrı bir telaş yaşanırdı.

1- Meczubu canlı yayında en iyi hangi kanal verdi?

2- Meczubu izlemek üzere görevlendirdiğimiz ekip, olay anında ve apar topar götürülüşü sırasında iyi görüntüler yakalayabildi mi?

Meczubun en iyi görüntülerini yakaladığı için bir kameramanımıza prim yazmıştık.

SORU İŞARETLERİ

Ama yıllarca şu soru benim kafamdan hiç gitmedi. Biz akredite bir televizyon olmamıza ve günler öncesinden başlayan hazırlıklara, sıkı güvenlik önlemlerine rağmen yayın yapabilmek için ancak girebildiğimiz Anıtkabir’e, tam da saat 9’u 5 geçe bu meczup nasıl giriyor, protokolün önüne kadar nasıl gelebiliyor ve bu eylemi gerçekleştiriyordu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.179 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.182 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.196 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar