Sahte diplomanı al da gel

HÜLYA Ören ile Ömer Ören, karı-koca. İkisi de İngilizce öğretmeni. Hülya Ören (kızlık soyadı Alkan) Antalya Kumluca Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, eşi Ömer Ören ise Sosyal Bilimler...

HÜLYA Ören ile Ömer Ören, karı-koca. İkisi de İngilizce öğretmeni.

Hülya Ören (kızlık soyadı Alkan) Antalya Kumluca Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, eşi Ömer Ören ise Sosyal Bilimler Lisesi’nde görev yapıyor.

Ören ailesinin öğretmenliğe giriş tarihi 1998. Yani 18 yıllık iki öğretmenden söz ediyoruz.

Milli Eğitim Bakanlığı ile YÖK, Hülya ve Ömer Ören çiftiyle birlikte üç öğretmenin diplomasıyla ilgili çalışma yapıyor. Astana’daki eğitim müşavirliğimiz diplomalarla ilgili Kazakistan nezdindeki prosedürü takip ediyor.

Çıkan sonuç ilginç.

Merve Şengül’ün ise Al Farabi Kazak Üniversitesi’den 01.07.2011 tarihinde lisans diplomasını aldığı belirtiliyor.

KAZAKİSTAN: BİZDE DİPLOMA DÜZENLENMEDİ

Kazakistan Dünya Diller Üniversitesi, 03.03.2016 tarihli yazısında, üniversite arşivinde Hülya Ören adında diploma düzenlenmediği, diploma teslim defterinde kaydının ve öğrenciliğe kabul kararının olmadığını bildiriyor. Kazakistan Dünya Diller Üniversitesi, 03.03.2016 tarihli yazısında üniversite arşivinde Ömer Ören adında diploma düzenlenmediği, diploma teslim defterinde kaydının ve öğrenciliğe kabul kararının olmadığını bildiriyor.
Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’ne Hülya ve Ömer Ören çiftinin kararnamelerinin iptali için yazı yazılıyor, dolandırıcılık fiilinden dolayı cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuluyor. Ören çiftinin 1998 tarihinden bu yana aldıkları maaş, ek ders ve diğer ödemelerin tahsili için yasal süreci başlatıyor.

Ancak bu işi ilginç kılan noktalardan biri FETÖ soruşturmasının YÖK ve Milli Eğitim’deki bir ayağını da sahte diplomalar konusu oluşturuyor.
Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 Ağustos 2016 tarihinde FETÖ-PDY terör örgütü kapsamında gözaltına alınan Hüseyin Aktağ’ın durumunda olduğu gibi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.535 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar