Reina'yı vuran uyuyan hücre

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın başkanlığında yapılan 2017’nin ilk Bakanlar Kurulu’na terörle mücadele damgasını vuruyor.MİT, Genelkurmay ve Emniyet sunum yapıyor. DAEŞ ve PKK’nın terör...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın başkanlığında yapılan 2017’nin ilk Bakanlar Kurulu’na terörle mücadele damgasını vuruyor.
MİT, Genelkurmay ve Emniyet sunum yapıyor.

DAEŞ ve PKK’nın terör eylemlerine ilişkin olarak 400 ciddi istihbarat alındığı, değerlendirmeler sonucunda 248’inin etkisiz hale getirildiği ifade ediliyor.


‘DAYAN TÜRKİYE’ DURUMU
Bakanlar Kurulu’nda yapılan değerlendirmeleri aktarmak istiyorum.

1- Reina’daki DAEŞ saldırısı, ‘uyuyan hücrelerin’ işi. Cerablus ve Dabık operasyonları ile DAEŞ Suriye’nin 40 kilometre kadar içine sürüldü, ayrıca fiziki engel olarak duvarlar yükseldi; Türkiye’ye yeni geçiş yapamıyorlar. Uyuyan hücreleri harekete geçirdiler.

2- ABD, Suriye’deki gelişmelerde denklem dışı kaldı. Türkiye ile Rusya’nın işbirliği sonucunda Halep tahliye edildi. Astana sürecinin sonunda Suriye’de ateşkesin sağlanması başarıldı. BM Güvenlik Konseyi ateşkesi onaylayarak yürürlüğe girmesini sağladı. Suriye’de içsavaşın başladığı günden bu yana en uzun süreli ateşkes süreci yaşanmakta. ABD bu süreçlerin dışında kaldı. PKK’nın, Beşiktaş ve Kayseri patlamalarının, FETÖ’nün büyükelçi suikastının ve DAEŞ’in Reina saldırısının bundan bağımsız olduğu düşünülmüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.867 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar