Reina teröristinin İran günleri

REİNA katliamcısı Abdulgadir Masharipov’un sorgusu sürüyor.Masharipov’un, DAEŞ’in özel olarak yetiştirilmiş suikast timinde yer alan bir terörist olduğu anlaşılıyor. Masharipov’un eylem tarzı da...

REİNA katliamcısı Abdulgadir Masharipov’un sorgusu sürüyor.
Masharipov’un, DAEŞ’in özel olarak yetiştirilmiş suikast timinde yer alan bir terörist olduğu anlaşılıyor. Masharipov’un eylem tarzı da farklı. DAEŞ militanları silahlı saldırının ardından sağ olarak ele geçmemek için canlı bomba eylemini gerçekleştiriyorlardı. Reina saldırısından sonra teröristin, kendisini patlatmak yerine kaçmayı tercih etmesi kafaları karıştırmıştı. Zaten Reina teröristinin üzerinde canlı bomba yeleğinin olmaması da başından beri böyle bir eylem türünü planlamadığını gösteriyor.
Fransa’daki saldırıda da teröristler çatışmayı tercih etmişti. DAEŞ farklı eylem türlerini uygulayabilen bir örgüt. Suriye içsavaşı nedeniyle meskûn mahaller ve canlı hedefler konusunda önemli deneyim kazandılar. Suriye ve Irak terör örgütlerinin bir laboratuvarı işlevini görüyor. Zaten Reina teröristinin canlı bomba olarak yetiştirilmediği, DAEŞ’in askeri birimi içindeki seçkin suikast timinin elemanı olduğu anlaşılıyor.
Reina teröristinin hayatında gri noktalar var. Aydınlatılmayı bekliyor. Bunlardan birisi de İran’da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılarak Türkiye’ye geçişi. İran’ın Masharipov’un sorgu tutanaklarını paylaşması bu açıdan yararlı olabilir.
NEDEN SERBEST BIRAKTILAR!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.511 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar