Referandum olmazsa erken seçim kartı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, gençlerle buluştuğu özel yayında, "İktidar partisi ile MHP arasında asgari değil, azami müşterekler var" demişti. Cumhurbaşkanı eylül ayında yeni anayasa ve başkanlık sisteminin...


CUMHURBAŞKANI Erdoğan, gençlerle buluştuğu özel yayında, "İktidar partisi ile MHP arasında asgari değil, azami müşterekler var" demişti.


Cumhurbaşkanı eylül ayında yeni anayasa ve başkanlık sisteminin ele alındığı bir toplantıda, “MHP ile asgari değil, azami müşterekler var. MHP işini sıkı tutun”talimatını veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu değerlendirmesi, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 17 Ekim tarihinde MHP grubunda yaptığı sürpriz başkanlık çıkışının öncesindeydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Bahçeli’nin bu çıkışlarının ardından, başkanlık sisteminde yeni bir süreç başladı.

Şimdi MHP’nin de kabul edebileceği ve başkanlık sistemini esas alan mini bir anayasa paketi üzerinde çalışılıyor.

MHP’nin kırmızı çizgileri, AK Parti’nin kırmızı çizgisi olarak kabul ediliyor.

MHP, Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilmesine karşı çıkmıştı. İlk 4 maddeye dokunulmuyor.

 

Bahçeli, federasyona dayalı başkanlık sisteminin Türkiye’yi bölünmeye götüreceğini savunmuştu.

AK Parti ise, “üniter sistemi esas alan bir başkanlık sistemi” üzerinde çalışıyor. Türkiye’nin beka sorunu yaşadığı bir dönemde, federasyonun adı dahi ağızlara alınmıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 416 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.259 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 705 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.952 Okunma Özgür Özel İmamoğlu’nu rahatsız Yavaş’ı mutlu etti mi 10 Nisan 2024 | 722 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar