Putin’in kararı Ankara’ya sürpriz oldu

“İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı için kaldım gitmeyeceğim” dedi.Brüksel’den yeni dönen Hürriyet Daily News Ankara Temsilcisi Serkan Demirtaş aracılığıyla, AB konusunda...

“İslam İşbirliği Teşkilatı toplantısı için kaldım gitmeyeceğim” dedi.

Brüksel’den yeni dönen Hürriyet Daily News Ankara Temsilcisi Serkan Demirtaş aracılığıyla, AB konusunda yapılan hazırlıktan haberdar olduğum için sormuştum.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Suriye’den asker çekme kararını açıklaması “son dakika” olarak geçerken, iktidar kulisindeydim. Bakanlarla konuşma imkanım oldu. Rusya’nın asker çekme kararı Ankara açısından sürpriz olmuş. Dün geç saatlerinde gerçekleşen Erdoğan-Putin görüşmesinden sonra iki lider Suriye ve Kudüs konusunda önemli açıklamalar yaptılar ama bu konuya değinmediler. Özellikle Putin, Suriye’nin geleceği ve Esed’le yaptığı görüşmeye değindi ancak asker çekme konusunda ayrıntı vermedi.

ORTADOĞU’YA YERLEŞİYOR

Hem Putin’in ziyareti hem asker çekme kararını ilan etmesi Suriye sürecinde önemli kilometre taşlarından. İç savaşın başladığı tarihten bu yana ilk kez bir devlet başkanı ziyaret etti. Ankara, Rusya’nın Tartus ve Hmeymim üssünü elinde tutmaya devam edeceği, asker çekmenin ise sembolik düzeyde kalacağı kanaatinde. Rusya, Ortadoğu’dan çekilmiyor tam aksine Ortadoğu’ya yerleşiyor. Putin’in, Mısır’ı ziyareti, Kudüs konusunda rol üstlenme çabası bunu gösteriyor. ABD’nin yanlışları Rusya’yı Ortadoğu’ya davet ediyor. İlginç olanı Türkiye, Rusya’nın Ortadoğu’ya dönüşünde teşvik edici rol oynuyor.

İktidar kulisinin nabzını tuttuktan sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütçe konuşmasını izlemek üzere genel kurul salonuna geçtim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.582 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.295 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar