Putin o gün ne demişti?

Önce G-20 zirvesinin yapıldığı Antalya'dan bir sahneyi aktarmak istiyorum.Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin görüşüyor.Masanın ortasında bir Suriye haritası var.Putin'e, Cerablus'a yapılacak...

Önce G-20 zirvesinin yapıldığı Antalya'dan bir sahneyi aktarmak istiyorum.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin görüşüyor.
Masanın ortasında bir Suriye haritası var.
Putin'e, Cerablus'a yapılacak olan “Büyük operasyon” hakkında bilgi veriliyor.
Operasyonda, ABD ile Türkiye hava gücü olarak yer alacak, karadan ise Özgür Suriye Ordusu ile Arap ve Türkmenlerden oluşan yerel güçler girecekti.

Operasyonda en kritik noktalardan birini Rusya'nın tavrı oluşturuyordu. Operasyon sırasında Rus savaş uçakları ile bir kriz yaşanacak mıydı?

Operasyonla ilgili bilgi verildikten sonra Putin, ”Kameraların karşısında tepki gösteririz ama operasyonu engelleyici bir şey yapmayız” güvencesini veriyor. Putin'in bu sözünü daha önce paylaşmıştım.
Ama asıl önemli olan sözü bu değil Putin'in.

Suriye haritası üzerinde bilgi veren Türk yetkilinin eli Cerablus'un üzerinde dolaşırken Putin, ”Amerikalılar orayı Kürtlere vermeyi planlıyor” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 1.960 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.824 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.481 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 740 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar