Ponzi Seçil’in verdiği şifre ve Denizbank’ın dilekçesindeki çelişki

Hürriyet yazarı Abdulkadir Sevi bu hafta 'Ponzi Seçil’in verdiği şifre ve Denizbank’ın dilekçesindeki çelişki' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Ponzi Seçil konuşmaktan korkuyor. Ponzi Seçil’in fonlarından beslenen esas oğlanlar da Seçil Erzan konuşursa diye korkuyor.

O nedenle şimdilik “Omerta” kuralı işliyor. Ancak bu bir yere kadar tabii ki. Sonuçta genç ömrünü hapiste çürütmek var.

İddianameyi yetersiz bulduğumu söylemiştim. Ama yargılama süreci sıkı tutuluyor. Eğer Seçil Erzan’a yeterli güvence sağlanırsa duruşmalarda birçok ifşaata tanıklık edebiliriz.

ŞİFREYİ VERDİ

Seçil Erzan, Denizbank’ta sorgulandığı sırada telefonunun alındığını ve sim kartın kırıldığını söylemişti. Futbolcuların avukatlarından Şekip Mosturoğlu, “Seçil Erzan mahkemede ‘Telefonumu aldılar, kır dediler kırdım. Temizle dediler, temizledim’ dedi. Mahkemeye de kırık bir telefon teslim etti. Neyi temizlediler acaba?” diye sormuştu.

Bu haklı ve yerinde bir soru. Denizbank’ın açıklamasında ise, “Seçil Erzan, mevcut telefonlarını, iddia sahiplerinin ve ismini veremeyeceği kişilerin devamlı olarak rahatsız etmesi dolayısıyla açamadığını beyan ettiğinden, gerekirse emniyet güçlerine veya bizlere haber vermesi maksadıyla Bankamıza ait bir hattı içeren telefon da kendisine teslim edilmiştir” denilmişti.

Seçil Erzan mahkemeye kullandığı telefonları teslim ediyor. Ama asıl önemli olan para toplarken kullandığı telefon hattında yer alan görüşme ve mesajlaşma trafiği. Telefonun sim kartı kırıldığı için mahkeme iPhone’a müracaat ederek, iCloud’da saklanan bilgileri talep edecek.

ICLOUD ŞİFRESİ

Edindiğim bilgiye göre Seçil Erzan, bu telefonun iCloud şifresini mahkemeye iletmiş. Bu gelişme soruşturmanın hızla ilerlemesi açısından önem taşıyor. Mahkemenin bunu Siber Suçlar’a gönderdiği söyleniyor. Siber Suçlar bu işi çözer ama gerekirse iPhone’a müracaat edip, buluta yüklenen görüşme ve yazışmalara da ulaşılabilecek. iCloud’daki bilgilere ulaşıldığı taktirde Seçil Erzan’ın parasal ilişkilerine ulaşılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.539 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar