Ponzi Seçil olayını ikinci iddianame aydınlatacak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Ponzi Seçil olayını ikinci iddianame aydınlatacak' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Gazeteciliğe adım attığım günlerde Ankara’nın merkezi Kızılay’dan bir görüntü hafızama kazınmıştı.

Kızılay Meydanı’nı gören binalarda bankerlerin tabelaları asılıydı.

Banker Kastelli en meşhur olanıydı. Televizyonlarda reklamı yayınlanırdı. Emin Çölaşan, Banker Yalçın’ın kitabını yazdı. ‘Yalçın Nereye Koşuyor’ diye. Banker Bako filmlere ilham kaynağı oldu.

Sonunda adına ‘banker faciası’ dedik. Bankerler battı. Bir koyup beş kazanmak isteyenlerin milyonları uçtu.

BANKER FACİASI

Banker faciasının yaşandığı dönemde, Cumhurbaşkanlığı’nda ve Genelkurmay’da görev yapan birçok asker de parasını bankerlere kaptırmış. Tek umutları devletin bu borcu üstlenmesi. 12 Eylül dönemi. Bunun tek yolu da Kenan Paşa’nın talimat vermesi.

KENAN PAŞA’NIN CEVABI

Kenan Evren’e günlük olarak sunulan haber özetlerinde, batık bankerlerin haberlerini en üste koyuyorlar. Ama Kenan Paşa pek ilgilenmiyor. Sonunda banker faciasının çok can yaktığı, askerlerin de para kaptırdığı belirterek devletin bu paraları ödemesini talep ettikleri iletiliyor. Kenan Paşa, ”Vermeseydi p.venkler. Verirken devlete mi sormuşlar ki, devlet ödesin istiyorlar...” diye kestirip atıyor. Böylece devlet, bankerlerin borcunu üstlenmekten kurtuluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.583 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.189 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar