Polatların para hareketi örümcek ağı gibi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Polatların para hareketi örümcek ağı gibi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Dilan ve Engin Polat’ın şirketlerindeki örümcek ağını andıran para hareketlerini gösteren MASAK raporuna Hürriyet ulaştı. Raporda sahte e-ticaret, vergi kaçırma, kredi kartı dolandırıcılığı ve yasadışı bahis kuşkularına yer verildi.

Dilan Polat ve eşi Engin Polat hakkında hazırlanan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporunda para hareketleri örümcek ağını andıran grafiklerle ortaya konuldu.

49 sayfadan oluşan MASAK raporunda Dilan ve Engin Polat’ın aile yakınlarının isimleriyle de kurdukları şirketlerin para hareketleri, 46 ilde açtıkları güzellik merkezleri, kozmetik ürün satışları ve lüks araç alımları ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Dilan Polat ve eşi Engin Polat’ın kendi ve akrabaları üzerine de kurdurduğu şirketlerin hesabına gelen para miktarının 500 milyon TL olduğu tespit edildi.

MASAK raporunda Dilan Polat ve Engin Polat’ın ortağı ya da yöneticisi olduğu şirketleri ile babası Sezgin Polat, kardeşi Alper Kürşat Polat, anneannesi Zehra Yılmaz, dayısının eşi Nilgün Yılmaz ile Engin Polat’ın kardeşleri Can Doğu ve Sinem Sıla Doğu’nun isimleri üzerine şirketlerin kurulduğu belirtildi.

Raporda bu şirketlerin isimleri ve unvanlarına da yer verildi: “Şirketlerden bazılarının, birçok ilde şubeleri bulunacak şekilde güzellik ve medikal alanlarda hizmet verdiği, kozmetik ürünlerinin kendi internet sitelerinde ve Trendyol, Hepsiburada, Amazon gibi elektronik ticaret aracı hizmet sağlayıcılar üzerinden satışını yaptığı, şirketlerin hesabına gelen para transferinin büyük kısmının 500 milyon TL’den fazla bankaların ve İYZİCO adlı ödeme kuruluşunun pos ödemeleri ile Trendyol satışlarından kaynaklı ödemeler olduğu anlaşılmıştır” denildi.

PARA AKIŞI DETAYLI ANLATILDI

Dilan Polat ve Engin Polat’ın para akışı MASAK’ın hazırladığı grafikte detaylıca ortaya kondu. Raporda çiftin ayrıca internet üzerinden yaptığı satışlarda vergi matrahını düşürmek için sahte belge kullanıldığı iddiasına da yer verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 1.684 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.097 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.669 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.655 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar