PKK’ya verilen yeni görev

Sur'da hendekler kazılırken, Cizre'de sokaklara barikatlar kurulurken Selahattin Demirtaş'ın sesi soluğu çıkmıyordu.Bir süre ABD'deydi.Döndü ve konuşmaya başladı.“Bu direniş kazanacaktır”...

Sur'da hendekler kazılırken, Cizre'de sokaklara barikatlar kurulurken Selahattin Demirtaş'ın sesi soluğu çıkmıyordu.
Bir süre ABD'deydi.
Döndü ve konuşmaya başladı.
“Bu direniş kazanacaktır” dedi.
Direniş dediği ne?
Sur'da, Cizre'de, Silopi'de, Nusaybin'de 200 bin Kürt evlerini terk etmiş. İşyerleri kapanmış, esnaf iflas etmiş. 6 ay önce dağlarında barış çiçeklerinin açtığı bölge Lübnan ve Suriye görüntülerine teslim olmuş.
6-8 Ekim'de de ortaya çıkmıştı Selahattin Demirtaş, halka sokaklara dökülmeleri yönünde çağrı yapmıştı.
Aralarında Yasin Börü'nün de yer aldığı 53 kişinin vahşi yöntemlerle katledilmesinden söz ediyorum.
53 kişinin ölümüne neden olan çağrıyı yapan kişi normalde insan içine çıkamazdı ama bizim ülkede eline saz verilip, barış türküleri söyletildi.
Bir kez olsun hendekler kapatılsın, barikatlar kaldırılsın diye çağrı yapmadı. Ama ”Halkta şöyle bir kararlılık var. Bütün şehri de yaksalar, hepimizi de öldürseler biz de bu hendekleri kapatmayacağız” demeyi biliyor. Cemil Bayık da aynı şeyi söylüyor, ”Hendekler PKK'nın yeni mevzileri” diyor. Kandil'de PKK'yı yöneten Cemil Bayık ile Ankara'da HDP'yi yöneten Demirtaş'ın yaklaşımı arasında fark var mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 2.031 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.872 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar