PKK’nın yeni Lice yapılanması

TUNCELİ Ovacık'ta patlama meydana geldi. Akla ilk gelen, bombalı araç Lice'den mi gitti sorusu oldu. PKK geçen hafta İstanbul Vezneciler ve Mardin Midyat’ta bomba yüklü araçlarla saldırıda bulunmuştu. Midyat’ta...

TUNCELİ Ovacık'ta patlama meydana geldi. Akla ilk gelen, bombalı araç Lice'den mi gitti sorusu oldu.

PKK geçen hafta İstanbul Vezneciler ve Mardin Midyat’ta bomba yüklü araçlarla saldırıda bulunmuştu.

Midyat’ta kullanılan bomba yüklü araç Lice’den gönderildi. Daha önce Diyarbakır’da ve Ankara’daki bomba yüklü araçların da Lice’de hazırlandığı ortaya çıkmıştı.

‘Peki bu Lice’de PKK’nın nasıl bir yeri var, araçlara bomba nerede yükleniyor’ sorularının peşine düştüm. Güvenlik birimleriyle konuştum. Bu çalışmam beni PKK’nın kır yapılanmasında yaptığı yeni düzenlemeye ulaştırdı.

PKK’nın, Diyarbakır’da Lice-Kulp ve Hazro arasındaki Şenyayla mevkisinde kampı var. Örgütün ‘Amed’ olarak isimlendirdiği bölgedeki eylemlerin sevk ve idaresi Şenyayla mevkisinden yapılıyor. Suriye konjonktürü ortaya çıkmadan önce, Şenyayla kampı terör eylemlerinden ziyade lojistik merkezi gibi kullanılıyor.

TERÖR EYLEMLERİ YAYI

Terör eylemleri daha çok Kandil, Hakkâri, Van, Ağrı Tendürek ve Dersim kamplarına uzanan bir yay üzerinden, iç bölgelere doğru yürüyor.

Daha önce Kandil’den Hakkâri-Van-Ağrı Tendürek ve Dersim üzerinden yönetilen terör eylemlerinin planlama ve icrasında 40 günlük bir süreyi alıyor.

Ancak Suriye fırsatının doğmasıyla birlikte bu süre Kandil-Şengal ve Suriye üzerinden Lice’ye 6 günlük bir zaman dilimi içinde gerçekleşiyor.

Tabii tek unsur zamanın kısalması değil. Suriye konjonktürü PKK’ya birçok imkânı altın tepsi içinde sundu. Konuyu dağıtmamak için diğerlerine girmiyorum.

Örgüt, Kobani’de bombalı araç ve canlı bomba eğitimi verdiği merkezlere kavuştu.

Daha önce daha çok siyasi ve lojistik merkez olarak kullanılan Şenyayla, bu kez bombalı araçların hazırlandığı, canlı bomba eylemlerinin planlandığı bir kampa dönüşüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 5.421 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.136 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.847 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar