PKK saldırısının zamanlaması ve mesaj

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'PKK saldırısının zamanlaması ve mesaj' başlıklı yazısını kaleme aldı.

GÖRÜŞ mesafesinin sıfır noktasında olduğu bir gecede, sisli ve puslu bir havada, kar yağışının devam ettiği bir gecede saldırdı PKK.

Peki terör örgütüne hava şartlarıyla ilgili bu bilgileri kim verdi? PKK’ya saldırması için talimat veren hangi ülkeydi?

ROJ TELSİZİNİN FREKANSLARI

PKK’nın kanlı bir eyleminden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Bush’la görüştüğü ABD ziyaretine Genelkurmay İkinci Başkanı Org. Ergun Saygun’u da götürmüştü. Türkiye’nin bastırması üzerine ABD, PKK’nın ana haberleşme sistemini oluşturan Roj telsizinin frekanslarını vermişti. Çünkü Roj telsizini kurup, ona frekans sağlayan ABD idi. Kısa süreli bir dinleme sonucunda PKK’ya çok ağır darbe vurulmuştu.

ABD’NİN PKK PLANI

Suriye’de PKK-YPG’ye bütçesinden yıllık 200 milyon dolar kaynak ayırıp, binlerce TIR silah veren ABD, bir süredir terör örgütünün Irak’taki kapasitesini güçlendirmeye çalışıyor.

PKK’lıların içinde olduğu bir helikopter düştü. Ama 6 helikopter verdiği söyleniyor. Süleymaniye Havaalanı’nda PKK’ya ait bir İHA üretim üssü ise ortadan kaldırıldı.

BAFIL TALABANİ

ABD, Suriye’de Ferhat Abdi Şahin’le Irak’ta ise ABD’de yetiştirdiği Bafıl Talabani ile işbirliği yapıyor. Irak merkezi yönetimi ve Barzani ailesi ile Türkiye arasındaki yakınlaşmayı engellemek için PKK ve KYB kartını kullanıyor.

FUAT HÜSEYİN’İN ZİYARETİ

1- PKK saldırısının Irak Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin’in 19 Aralık tarihli Türkiye ziyaretinin hemen arkasından gelmesi tesadüfi mü? Fuat Hüseyin ile Hakan Fidan’ın görüşmesinden sonra yayınlanan ortak bildiride, “Irak’ın ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlayacağı değerlendirilen Kalkınma Yolu Projesi’nin bir an evvel hayata geçirilmesi için atılması gereken adımlar istişare edilmiştir” deniliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.585 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.189 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar