PKK İstanbul'daki eylemle neyi hedef aldı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (14.11.2022)''PKK İstanbul'daki eylemle neyi hedef aldı'' başlıklı yazısı.

2023 seçimlerine giderken PKK bir kez daha sivilleri hedef alan bir katliama yol açtı. PKK buna benzer kanlı eylemlerini 2015 seçimleri ve 2016 seçim sürecinde gerçekleştirmişti. PKK bu eylemle seçimlere bir ağırlık oluşturmayı hedefliyor.

İstiklal’de patlayan bomba ile terör örgütü, dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’dan mesaj vermek istedi. PKK kısa bir süre önce Mersin’in Mezitli ilçesinde Tece Polisevi’ne yönelik saldırıda bulunmuştu. Bu eylem onun bir devamı.

Hafta sonu İstanbul’un en kalabalık olan ilçesi Beyoğlu’nda, sivillerin en yoğun olarak bulunduğu 16.17’de bombayı patlatarak çok sayıda sivilin ölmesini hedefledi.

İstiklal Caddesi hafta sonu vatandaşlarımızın olduğu kadar turistlerin de yoğun olarak ziyaret ettiği yerler arasında yer alıyor. PKK’nın kanlı eyleminde pazar gününü seçmesi ise çok sayıda sivil insanın ölümünü hedef aldığını gösteriyor. Terör örgütünün sivilleri hedef alması aynı zamanda PKK’ya yönelik operasyonlar nedeniyle ne kadar sıkıştığını gösteriyor.

Ancak terör eylemi iktidarı ve muhalefetiyle siyasetin ve halkımızın PKK’ya ve teröre karşı kenetlenmesini sağladığı için ters tepti.

6’LI MASADA GERİLİM

BUGÜN toplanacak 6’lı masanın gündeminde cumhurbaşkanı adaylığı konusu yok. Seçim takvimi ilan edildikten sonra ortak cumhurbaşkanı adayı için toplanacaklar.

Ama Akşener, Hüseyin Baş’ın masaya davet edilmesi konusunu getirecek. Saadet, DEVA ve Gelecek Partisi ikna edilmiş değil. O nedenle gerilime neden olabilir. Akşener’e karşı güç gösterisine sahne olabilir. Buna rağmen Akşener ile Kılıçdaroğlu’nun desteğiyle Hüseyin Baş masaya kabul edilirse o zaman Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’na sarı kart gösterilmiş olur.

Meral Akşener bir de başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğini masaya getirecek. Akşener, “Kapanan yaralarla değil, kanayan yaralarla uğraşalım” demişti. Kılıçdaroğlu’nun başlattığı, Erdoğan’ın el yükselttiği tartışmada faturayı ödemek istemiyor. O nedenle işi 6’lı masaya ihale etmeye çalışıyor. Amacı başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliğinin millete gitmesini önlemek. Onun için de Meclis’te bu işin halledilmesini istiyor.

AKŞENER’İN BAŞÖRTÜSÜ SINAVI

Ya “Oylamalara katılmayalım, anayasa değişikliği Meclis’ten geçmesin” ya da “Destek verelim, 400’ün üzerinde bir oyla kabul edilsin, referanduma gitmesin” eğiliminde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 611 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.286 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.869 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.251 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar