PKK ile mücadelede yeni döneme girildi

AK Parti genel başkan yardımcısı Mehdi Eker'le konuştum. Bismil’de aile mezarlığına yerleştirilen 640 kilogram patlayıcının bulunmasından hemen sonraydı. “Belli ki bayramı kana bulamak için...

AK Parti genel başkan yardımcısı Mehdi Eker'le konuştum.

Bismil’de aile mezarlığına yerleştirilen 640 kilogram patlayıcının bulunmasından hemen sonraydı.

“Belli ki bayramı kana bulamak için hazırlanmışlar” dedi.

Çok ilginç şeyler anlattı.

“Annemin, abimin ve yakınlarımın kabirleri var. 30 bayramdır, her arife günü kabristana gider dua ederim. O sırada yakınlarım, kabristan ziyaretine gelenler ve çocuklar tarafından büyük bir kalabalık olur. En az 40 çocuk olur.”

YARDIMA GELECEKLER İÇİN DE TUZAK KURMUŞLAR

Sadece mezarlığa patlayıcı düzeneği yerleştirmemişler.

“Patlama olduktan sonra yardıma koşacaklar ve ölenleri, yaralıları almaya gelecek ambulanslar için ayrıca bir yola tuzaklama yapmış, patlayıcı yerleştirmişler.”

Bu ne anlama geliyor?

“Bayram öncesinde katliam hazırlığı yapmışlar.”

PKK bunu hep yaptı. Yine Diyarbakır’da Tanışık köyünde patlayıcı yüklü kamyonu infilak ettirip, 16 vatandaşımızı katletmemiş miydi?

Mehdi Eker bölge ve ülke siyasetinin önemli isimlerinden biri. Ancak bakan olduğu bir dönemde değil de PKK neden bugünü seçti? Acaba Mehdi Eker’in Fetullah Gülen’le ilgili ABD temaslarının bunda bir etkisi var mı? Çünkü Mehdi Eker, ABD’de Fetullah Gülen’in iadesi için görüşmeler yaparken, PKK Diyarbakır’da ona suikast hazırlığı yapmış.

PKK-FETÖ kardeşliğinin bir örneği de bu olsa gerek.

Mehdi Eker’in bir heyetle FETÖ darbesini ABD’lilere anlatması, Gülen’in Türkiye’ye iadesi için temaslarda bulunması PKK’yı niye bu kadar rahatsız ediyor?

15 Temmuz’dan önce Murat Karayılan, bir süre eylemlerin askıya alınması talimatını vermişti. Darbe başarısız olunca Kandil’den eylemlerin başlaması talimatı geldi.

15 Mart gecesi darbecilerin bir Helikopterle İmralı’ya gitmek istedikleri ortaya çıkmıştı. Bu PKK ile yaptıkları bir anlaşmanın gereği miydi, yoksa içsavaş provası mıydı, o belli değil. Her iki sonuca açık kritik bir hamleydi. PKK ile anlaşmaları gereği Öcalan’ı İmralı’dan kaçırmayı mı, yoksa Öcalan’ı öldürüp bir içsavaş çıkarmayı mı hedeflemişlerdi? Her ikisi de bir diğerinden tehlikeli bir plan.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.327 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 488 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar