Özer Sencar’dan muhalefete 2023 tüyoları

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (23.03.2022)''Özer Sencar’dan muhalefete 2023 tüyoları'' başlıklı yazısı.

Metropoll Araştırma’nın sahibi Prof. Özer Sencar, iktidar yanlısı bir araştırmacı değil.

Hatta muhalif birisi olarak bilinir. Ama bana göre yaptığı araştırmaların ışığında doğruları söylemekten çekinmeyen birisidir.

Muhalefet liderleri toplanıp 2023 seçimlerini konuşuyorlar ya, seçimi kazanmak istiyorlarsa Özer Sencar’a kulak vermelerinde fayda var. Çünkü çok önemli tespitleri ve uyarıları var.

UKRAYNA SAVAŞI’NIN ERDOĞAN’A ETKİSİ

Özer Sencar, Ukrayna Savaşı’nda izlediği politikanın Erdoğan’ın ve AK Parti’nin oylarına üç puanlık katkı yaptığını söylüyor:

1. Son birkaç aydır yaptığımız araştırmalarda AK Parti’nin oylarındaki gerileme durdu. AK Parti’nin oyları son birkaç aydır daha aşağıya inmiyor.

2. Mart ayında yaptığımız araştırmaya göre, şubat ayına göre Ukrayna Savaşı’nda izledikleri politika nedeniyle hem Erdoğan’ın hem AK Parti’nin üç puanlık artışını tespit ettik.

3. Eğer Erdoğan, Ukrayna’da barışın sağlanmasında etkili olursa o zaman baskın seçim dahil her yolu deneyebilir çünkü müthiş bir prestij sağlar.

EKONOMİNİN ETKİSİ SATIN ALINDI

Hep tencerenin götürmeyeceği iktidar yoktur deriz. Ama Özer Sencar bunun bir noktaya kadar geçerli olduğunu söylüyor. Muhalefet, ekonomideki kötüleşmeyi görüp Erdoğan’ı yeneceğini düşünüyorsa hayal görüyor. Çünkü Türk halkı ekonomideki kötüleşmeyi bir süredir satın aldı diyor.

MUHALEFET, CUMHURBAŞKANI ADAYINI AÇIKLAMALI

Özer Sencar, muhalefetin cumhurbaşkanı adayını açıklaması gerektiği görüşünde. “Seçimler normal zamanında yapılsa dahi muhalefetin önümüzdeki aylarda örneğin haziranda adayını açıklaması gerekiyor. Seçimlere hazırlanmak için bu süre ancak yeter. Çünkü karşılarında 10 yıldır aday olan bir Erdoğan var. Erdoğan bir seçim kazanma ustası. Şimdiye kadar girdiği tüm seçimleri kazandı. Sadece 7 Haziran seçimleri ve İstanbul’da yerel seçimler hariç. O nedenle muhalefetin cumhurbaşkanı adayını son ana bırakma lüksü yoktur.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 373 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.154 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.815 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.159 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.859 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar