O fotoğrafın sırrı

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Partili eski bakanlarla yemekte bir araya gelmişti. Hürriyet Yemeğe geçilirken eski bakanlardan Nimet Baş, Başbakan Binali Yıldırım’a bir fotoğraf gösteriyor. Başbakan’ın...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Partili eski bakanlarla yemekte bir araya gelmişti.

Hürriyet

Yemeğe geçilirken eski bakanlardan Nimet Baş, Başbakan Binali Yıldırım’a bir fotoğraf gösteriyor. Başbakan’ın canını sıkan fotoğraf salonda dalga dalga yayılıyor. Herkes tepki gösteriyor. Fotoğrafta o gün gözaltına alınan eski Milletvekili İdris Şahin’in, Çankırı’da bileğine kelepçe takılmış görüntüsü yer alıyor. Eski bakanlar İdris Şahin’in arkasında duruyor. Onun Paralelci olmadığına dair tanıklıklar paylaşılıyor. “AK Parti’de FETÖ’cüler varsa onlarla sonuna kadar mücadele edilsin. Ancak burada herkesin kendi hesabını görmesine fırsat verilmesin. Milletvekilleriyle ilgili süreçleri iller değil, Ankara yönetsin” deniliyor.

Başbakan’ın eski bakanlarla yemeği verimli geçiyor. Söz alan eski bakanlar, iki noktanın altını çiziyor.

1- Darbe gecesi çok başarılı bir yönetim sergilediniz. Serinkanlı ve kucaklayıcıydınız. Toplumun tüm kesimlerini, muhalefeti ve partimizin içindeki tüm arkadaşlarımızı kucaklamak lazım. Binali Yıldırım, başbakanlık görevini 24 Mayıs tarihinde üstlendi ama 15 Temmuz gecesi sergilediği dirayetli ve kararlı yönetim şekliyle tüm kesimlerin başbakanı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilişkileri, muhalefet liderleriyle kurduğu diyalog, partide kucaklayıcı tavrı ile kendi tarzını hem ülke hem parti yönetimine yansıtmayı başardı.

Dün Binali Yıldırım hükümetinin 100. günüydü. Bir ilke sahne oldu. Başbakan, kameraların karşısına Bakanlar Kurulu üyeleriyle birlikte geçti. Her bakana söz verip, icraatını anlattırdı. Siyasi nezaket açısından altı çizilmesi gereken bir noktaydı.

2- Eski bakanlar, “Toplumda gerginlik vardı. Sizin esprili kişiliğiniz ve kucaklayıcı tutumunuzla bu gerginlik giderildi” diyorlar.

Adli yıl açılışında Başbakan’ın, esprili tutumunu yansıtan bir kare vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali yıldırım ve MHP Lideri Bahçeli’nin tebessüm ettiği fotoğraf karesini kastediyorum. Hürriyet’in daha geniş kadrajlı olarak kullandığı karede Yargıtay Başkanı İsmail Hakkı Cirit, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya yer alıyor.

Diyaloğu aynen aktarıyorum.

Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a dönerek, “Sayın Başkan, darbeler muvaffak olunca kurucu iktidar, yetkisini kullanıp yeni anayasa yapıyor. Biz darbeyi önlediğimize göre kendiliğinden kurucu iktidar yetkimiz oluşmuyor mu?” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 304 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.853 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.238 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar