Muhalefette sürpriz içinde sürpriz bekleniyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (14.09.2022)''Muhalefette sürpriz içinde sürpriz bekleniyor'' başlıklı yazısı.

Bir ara kasımda erken seçim ihtimali gündeme gelmişti ama umutlar tükendi. Partiler rotayı 2023’te yapılacak seçimlere çevirdiler.

Seçim için AK Parti cephesinde 14 Mayıs tarihi konuşuluyor. Akşener de, 14 Mayıs tarihini desteklediğini açıkladı.

Muhalefet, ekonomik sıkıntının yakıcı olduğu bir dönemde erken seçim istiyordu. Ayrıca erken seçim olursa muhalefet eski seçim yasasına göre ittifak yapmayı planlıyordu. Akşener, 24 Haziran 2018 seçimlerinde ittifak sayesinde CHP’nin 21, İYİ Parti’nin ise artı 4 milletvekili çıkardığını söyledi. CHP’de yapılan simülasyonda ise ittifak sayesinde fazladan 32 milletvekili çıkardılar.

Seçimlerin zamanında yapılacağını söylemekten Erdoğan ve Bahçeli’nin dillerinde tüy bitti. Zaten muhalefet de artık seçimlerin zamanında yapılacağını kabullenmiş durumda.

 ERDOĞAN NEDEN İSTİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise birkaç nedenden dolayı seçimlerin zamanında yapılmasını istediği söyleniyor.

1- Yılbaşından itibaren ekonomideki iyileşmenin daha çok hissedileceği.

2- Yılbaşında memur ve emekli maaşlarında yapılacak artış, asgari ücrette tatmin edici bir düzenleme ile dar gelirlilere yönelik iyileştirici ek tedbirlerin devreye sokulması.

3- Karadeniz’de keşfedilen doğalgazın 2023’te evlere verilmesi.

4- İlk yerli ve milli otomobilimiz olan TOGG’un, seri üretiminin gerçekleşmesi. 29 Ekim tarihinde TOGG fabrikasının açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak. İlk araç seri üretim bandından indirilecek.

SURİYELİ SIĞINMACILARIN GÖNDERİLMESİ

Yapılan kamuoyu araştırmalarında ekonomiden sonra ikinci sırada Suriyeli sığınmacılar konusu geliyor. Suriye’ye yönelik operasyondan sonra başta İstanbul olmak üzere Ankara, Hatay, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi Suriyeli sığınmacıların, yoğun olarak yaşadığı bölgelerden kurulacak güvenli bölgelere yerleştirilmesi amaçlanıyor.

ERDOĞAN’DAN YENİ TALİMAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan hemen hemen her toplantıda partililere ‘Sahada olun, seçimlere çalışın’ diye talimat veriyor. Erdoğan önceki gün MKYK toplantısında ise, “Herkes en etkili olduğu alanların en ucuna giderek, ibreyi partinin lehine çevirsin” diyor. Bu sadece sokakta olma anlamına gelmiyor. Kararsız seçmenin kazanılması, AK Parti’nin küskünlerinin ikna edilmesi, Kürt seçmen dahil olmak üzere birçok başlık bunun altına giriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.158 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.819 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.162 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.862 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar