Muhalefetin Togg’la sınavı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (26.10.2022)''Muhalefetin Togg’la sınavı'' başlıklı yazısı.

29 Ekim’de Cumhuriyet’in ilanını kutlarken ilk yerli ve milli otomobilimiz Togg üretim bandından indirilecek.

Gurur verici bir şey. Bu millet yıllarca kendi ürettiği otomobilin rüyasını gördü. Hele yıllarca Devrim Otomobili’nin başına gelenleri bildiğimiz için Togg bizim için bir hayalin gerçeğe dönüşmesiydi. Ama başardık. Artık yollarımızda kendi otomobilimiz de olacak. Togg bütün bir milletin gururudur. Bu işin iktidarı, muhalefeti olmaz.

Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet bayramı etkinliklerinden sonra Togg’un üretildiği Bursa Mudanya’daki tesislerde bir tören düzenlenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan törene muhalefet liderlerini de davet etti.

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER

Togg milli bir proje olduğu için muhalefet liderlerinin katılması onlara prim yazardı. Ama ne oldu? Önce Kılıçdaroğlu’nun katılmayacağı açıklandı. Faik Öztrak, “Bu davet şirket yönetiminden gelseydi seve seve katılır, seri üretim bandından inecek ilk aracı da ayakta alkışlardık” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı milli bir projenin açılışına davet ediyor, katılmıyorsun, bir de şirket davet etse katılırdık de.

‘Özrü kabahatinden büyük’ sözü herhalde bugünler için söylenmiş.

Milliyetçi bir lider olan Meral Akşener ise Togg’un açılışında olmak yerine, programı önceden hazırlandığı için katılamayacağını açıklamış.

Kimse katılmasa dahi Akşener’in katılması gerekirdi. Çünkü milliyetçi olan bir lider ‘Önce devletim, sonra partim’ der. Milliyetçi bir lider olarak Akşener’in ilk yerli ve milli otomobille herkesten çok gurur duyması gerekirdi.

Türkiye’yi düşünen bir muhalefet Togg’un açılışına katılmaktan niye kaçınır? İnsan sormadan edemiyor. Siz iktidara mı muhalefet ediyorsunuz yoksa Türkiye’ye mi?

MUHALİF GAZETECİLERİN DAVETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 28 Ekim Cuma günü açıklayacağı Türkiye Yüzyılı programına muhalif gazeteciler de davet edildi. Çok iyi yaptılar. Muhalif de olsa iktidara yakın da olsa gazeteci gazetecidir.

AK Parti hangi strateji belgesini açıklarsa açıklasın, 2023 için Türkiye’ye ne vaat ederse etsin bu kadar etkili olmazdı. Muhalif gazetecilerin davet edilmesiyle birlikte stratejinin ilk adımı doğru atıldı. Gömleğin ilk düğmesi doğru iliklendi.

Doğruya doğru...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 3.217 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.641 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.180 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar