Muhalefet cephesinde yeni gelişmeler var

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (18.01.2022) ‘’Muhalefet cephesinde yeni gelişmeler var’’ başlıklı yazısı.

Erdoğan’ı tasfiye edecekler. Yeni cumhurbaşkanını seçecekler.

Anayasa’yı değiştirip Türkiye’yi tekrar parlamenter sisteme döndürecekler.

Tüm sorunları çözüp ülkeyi uçuşa geçirecekler.

Ama bir sorun var.

Bunu yapacak olan muhalefet liderleri henüz hangi sırayla oturacaklarını belirlememişler.

Harf sırasına göre otursalar Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu en başa geliyormuş.

Yaş sırasına göre otursalar Temel Karamollaoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun önde oturması gerekiyormuş.

Millet İttifakı liderleri hangi sıra düzenine göre oturmaya karar verirlerse Türkiye’ye çağ atlatacaklar. Yok o da yanlış oldu. Çağ atlatmayacaklar. Eski Türkiye’ye dönecekler.

MİLLET İTTİFAKI İSMİNE İTİRAZ

Ama bir sorun daha var.

O da ittifakın adında.

Davutoğlu ve Babacan, Millet İttifakı ismine de itiraz ediyorlar.

Millet İttifakı’nı CHP ile İYİ Parti kurduğu için, ona eklemlenmiş olmak istemiyorlar. Erdoğan’ın, meydanlarda, “Gittiler CHP’ye payanda oldular” demesinden endişe ediyorlar. Peki ne öneriyorlar? İttifakı yeni baştan kuralım, ismini de değiştirelim diyorlar. Davutoğlu ya da Babacan ittifakı olmayacağı kesin ama ittifaka henüz bir isim bulmuş değiller. Millet İttifakı’nı önce yıkalım, sonra yeni ittifak kuralım. Adını o zaman koyarız modundalar.

Bunlar ufak sorunlar olarak gözükse de muhalefetin geleceği açısından önemli kriz konuları. O nedenle isterseniz bir sorun daha var demeyi bırakıp madde madde ne olduğunu anlatmaya çalışayım.

DAVUTOĞLU’NUN ÖNERİSİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 611 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.286 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.869 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.251 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar