MİT’in kalesinden izlenimler

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'MİT’in kalesinden izlenimler' başlıklı yazısını kaleme aldı.

MİT’in kuruluşunun 97. yıldönümü törenleri için “MİT’in Kale Yerleşkesi” olarak isimlendirilen merkezindeydik.

Şunu baştan ifade edeyim; MİT’e girince tam anlamıyla MİT’e girdiğinizi hissediyorsunuz.

İSTİHBARATIN KALESİ

Kale gibi. Ama sadece bina olarak değil, MİT dünyanın en güçlü istihbarat örgütlerinden olarak istihbaratın da kalesi gibi.

Siz belki sadece bir binayı görüyorsunuz ama o kadar geniş bir alan ayrılmış ki.

İleride MİT’in genişlemesine uygun olarak düşünülmüş.

TELEFON YOK

MİT’teki programı sadece davetli olan gazeteciler izledi. Muhalif medyadan da davetli isimler vardı. Bence bu ayrımı kaldırmak gerekiyor.

Söz konusu MİT olunca sıkı güvenlik önlemleri altında girdik ‘Kale’ye. Telefonlarımız ve diğer dijital unsurlar girişte alınıp bizlere birer numara verildi.

SALONUN İÇİ

Ben her zamanki meraklı bir muhabir edasıyla olan biteni gözlemleyip sizlere ulaştırmak için bol bol not aldım. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi beklenirken, gazeteciler bol bol sohbet etti. O anda canlı yayında olsak iyi bir reyting yapacağından emindim.

MÜZE AÇILIŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan salona gelmeden önce MİT’in “Vatan, Gelenek ve Gelecek” temalı müzesinin açılışını yaptı. İstanbullular, müzeden bir seçki 19 Ocak’ta AKM’de sergilenecek. MİT sergisini kaçırmayın derim.

MİT’İN LOGOSU

Salondaki ekranda MİT’in 97. yıldönümüne özgü olarak hazırlanan logo vardı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu sonrasında ekrana Türk bayrağı geldi.

İBRAHİM KALIN’IN KONUŞMASI

İbrahim Kalın daha önce yaptığı görevlerinin ve devlet adamı kumaşının da katkısıyla MİT’e çok kısa sürede iyi uyum sağladı. Bir şey dikkatimi çekti; İbrahim Kalın entelektüel birikimi ile istihbarat dünyasına yeni terimler kazandırıyor. MİT’teki programda gözler Hakan Fidan’ı aradı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Tacikistan’da olduğu için MİT’teki programa katılamadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.585 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.189 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar