MİT saldırıdan 3 gün önce ihbar etmişti

53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının faillerinden Yusuf Nazik, MİT’in nefes kesen bir operasyonu ile Suriye’den Türkiye’ye getirildi. MİT, kısa bir süre önce...

53 vatandaşımızın hayatını kaybettiği Reyhanlı saldırısının faillerinden Yusuf Nazik, MİT’in nefes kesen bir operasyonu ile Suriye’den Türkiye’ye getirildi. MİT, kısa bir süre önce PKK’nın Sincar sorumlusu İsmail Özden’i TSK’yla yaptığı işbirliği sonucunda düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirmişti.

Önleyici terör konsepti çerçevesinde Türkiye’ye yönelik tehditler, tespit edildikleri ülkelerde etkisiz hale getiriliyor.

Reyhanlı saldırısının faillerinden Yusuf Nazik ile PKK’nın Sincar sorumlusu İsmail Özden’e yönelik operasyonlar yabancı bir ülke istihbaratından destek almadan, baştan sonra MİT operasyonu olarak gerçekleştirildi. MİT aynı zamanda yurtdışında tespit ettiği FETÖ’cüleri de operasyonla yakalayıp Türkiye’ye getiriyor. FETÖ operasyonlarında bulundukları ülkelerin istihbaratından da destek alındığı söyleniyor. Edindiğim son bilgilere göre MİT operasyonuyla yurtdışından Türkiye’ye getirilen FETÖ’cü sayısı 90’a ulaşmış durumda.

Reyhanlı saldırısını planlayan Yusuf Nazik’in Suriye muhaberatı tarafından verilen kimlikle, istihbaratın güvenli evlerinin birinde tutulduğu tespit ediliyor. Suriye muhaberatı Yusuf Nazik’e bir de kod adı vermiş. Kimliğinin netleştirilmesinden sonra uzun süren bir takip gerçekleştiriliyor. Alışkanlıkları ve rutinleri tespit ediliyor. Sonra sıra operasyona geliyor. Şehir merkezinde düzenlenen bir operasyonla derdest edilen Yusuf Nazik, TSK’nın desteğiyle Suriye dışına çıkarılıyor, güvenilir yollardan Ankara’ya getiriliyor.

KOD ADI ‘HACI’

Yusuf Nazik ilk sorgusunda saldırı talimatını Suriye istihbaratından aldığını itiraf etti. “Suriye istihbaratından Hacı kod adlı kişi emretti” dedi. Transit tipi iki araçla patlayıcıyı Türkiye’ye soktuklarını anlattı. Yusuf Nazik ile birlikte Reyhanlı saldırısının faillerinden olan Nasır Eskiocak da daha önce yine bir MİT operasyonuyla Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye getirilmişti. Nasır Eskiocak da saldırı talimatını Suriye istihbaratından ‘Hacı’ kod adlı şahıstan aldıklarını itiraf etmişti.

Yusuf Nazik ve Nasır Eskiocak’ın 53 vatandaşımızın feci şekilde can vermesine yol açan Reyhanlı saldırısının talimatını Suriye muhaberatından aldıkları itirafından sonra her fırsatta Esad’la görüşülmesini önerenlerin ne diyeceğini merak ediyorum. Esad’a bu katliamın hesabını mı soracaklar, yoksa yine Türkiye’nin Esad’la diyalog kurmasını mı isteyecekler?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 861 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.863 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.240 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar