MİT ile MOSSAD arasında casuslar savaşı mı yaşanacak

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi hafta 'MİT ile MOSSAD arasında casuslar savaşı mı yaşanacak' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Önce Gazze Kasabı olan Netanyahu, sonra İsrail’in iç istihbaratı olan Şin Bet Başkanı konuştu, sonunda ise Wall Street Journal gazetesi Lübnan, Türkiye ve Katar’da bulunan Hamas liderlerine Mossad’ın suikast yapmakla görevlendirildiğini yazdı. Türkiye’den İsrail’e iki önemli uyarı yapıldı.

1. ERDOĞAN UYARDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her şeyden önce bu haberi yapanlar demek ki Türkiye’yi tanımıyorlar. Türkleri tanımıyorlar. Bizi tanımıyorlar. Böyle bir yanlışa tevessül etmeleri halinde şunu bilmeleri gerekir ki bunun bedelini, bunun faturasını çok ama çok ağır öderler” dedi.

Erdoğan’ın bu uyarısının sahada ne anlama geldiğini en iyi MOSSAD bilir.

2. İSTİHBARATIN TEPKİSİ

Anadolu Ajansı’na konuşan istihbarat yetkilileri, muhtelif istihbarat servislerinin daha önce de Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yasadışı faaliyetler gerçekleştirmeye çalıştığını anımsatarak, hiçbir servisin bu tür operasyonlarına müsaade edilmeyeceğini vurguladı.

3. MOSSAD ENSELENMİŞTİ

İstihbarat yetkililerinin uyarısını en iyi MOSSAD bilir. Çünkü 2021 yılında İstanbul’da Filistinli aktivistlere yönelik suikast hazırlığı içinde olan 7 MOSSAD ajanı yakalanmıştı. MOSSAD’ın güvenli evlerine baskın yapılmış Türkiye’deki hücreleri çökertilmişti. Ajanlar şimdi cezaevinde gün dolduruyorlar.

4. MOSSAD’IN İMAJI SARSILDI

Hamas’ın 7 Ekim’de yaptığı eylem MOSSAD’ın imajını sarstı. Hatta alay konusu olmasına neden oldu. Netanyahu kendini kurtarmak, MOSSAD bozulan imajını düzeltmek için bu tür açıklamalar yapıyor ama bunun bedeli çok ağır olabilir. Çünkü ne MOSSAD eski MOSSAD ne MİT eski MİT.

5. MOSSAD, MİT’E BAŞVURMUŞ

Hamas’ın 7 Ekim’de yaptığı eylemin istihbaratını alamayan MOSSAD rehinelerin kurtarılması konusunda MİT’ten yardım istemiş. Rehinelerin kurtarılması için Katar, Mısır ve ABD ile yoğun bir müzakere yürüten MİT, geçici ateşkes sürecinde Hamas’ın rehinelerin bir bölümünün bırakılmasını sağlamıştı. MOSSAD bunun üzerine MİT’e teşekkür üzerine teşekkür etmiş.

6. İSRAİLLİ TURİST KAFİLESİ

2022 yılında MİT ile İstanbul Emniyeti ortak bir operasyon yaparak İsrailli bir turist kafilesine yönelik İran istihbaratının suikast girişimi önlemişti. İran ajanları silahları ile kıskıvrak yakalanmış, İsrailli turist kafilesi MİT’in zırhlı araçları ile uçağa yerleştirilip burunları kanamadan İsrail’e gönderilmişti. MOSSAD bunun üzerine MİT’e çok ama çok teşekkür etmiş.

MOSSAD DÜŞÜNSÜN

Demem o ki İsrail Türkiye’yi Türkiye İsrail’i, MOSSAD MİT’i, MİT MOSSAD’ı iyi tanır. Eğer buna rağmen MOSSAD bir çılgınlık yapmaya kalkışırsa sonucuna da katlanır. Gerisini Netanyahu ve MOSSAD düşünsün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.624 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.190 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 500 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar