Milyonlar demokrasinin resmini yaptı

Siyasi tarihimiz aynı zamanda darbeler geçidi gibi. 27 Mayıs’ta var, 12 Mart’ta, 12 Eylül’de. Ama artık sadece darbeler tarihi yok. Bizim demokrasinin darbeye galip geldiği 15 Temmuzumuz da var. Demokrasi destanının...

Siyasi tarihimiz aynı zamanda darbeler geçidi gibi.

27 Mayıs’ta var, 12 Mart’ta,

12 Eylül’de.

Ama artık sadece darbeler tarihi yok.

Bizim demokrasinin darbeye galip geldiği 15 Temmuzumuz da var.

Demokrasi destanının yazıldığı 15 Temmuz’u dün Yenikapı meydanı ile taçlandırdık.

Yenikapı’ya katılanlar 5 milyon olarak açıklandı. 15 Temmuz’dan bu yana Türkiye’nin meydanlarını dolduranlar ise 50 milyona ulaştı.

15 Temmuz’da sokağa çıkarak darbeyi önleyen millet, bir ilke imza attı. 7 Ağustos’ta ise Yenikapı meydanında başka ilkler yaşandı.

İktidarı ve muhalefetiyle ilk kez siyaset aynı meydanda ve darbeye karşı yan yanaydı. Meydanda milyonlar, ellerde ise tek bayrak vardı.

İlk kez bir Genelkurmay Başkanı meydanda ve kürsüdeydi.

AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi olarak Türk bayrağı yetti bize. Çünkü biz o meydanda aynı zamanda AK Partiliydik, CHP’liydik, MHP’liydik. Aynı zamanda Türk’tük, Kürt’tük. Zaza’ydık, Çerkez’dik, Arap’tık, Boşnak’tık, Pomak’tık.

Hepimiz Sünniydik, hepimiz Aleviydik.

Hepimiz Türk milletiydik.

YENİKAPI MEYDANI BAŞLI BAŞINA BİR MESAJDI

Yenikapı meydanı başlı başına bir mesajdı ama katılımcılar da konuşmalarında çok önemli mesajlar verdiler.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “15 Temmuz yeni bir istila denemesiydi” sözleriyle 15 Temmuz’un sadece bir darbe girişimi olmadığı gerçeğini hatırlattı. “Kutuplaşma ve cepheleşmeyi bıçak gibi kesmeliyiz” diyerek tarihi bir uyarıda bulundu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu kürsüde izlerken, onun da içinden, “İyi ki gelmişim, iyi ki bu tarihi anda burada olmuşum” dediğini hisseder gibiydim. “15 Temmuz bize yeni bir uzlaşma kapısı araladı” derken ne kadar haklıydı. “15 Temmuz’da yeni bir Türkiye var” derken ne denli isabetli konuştu.

15 Temmuz gecesinden bu yana süreci soğukkanlı, kucaklayıcı ve muhalefetle diyalog halinde yürüten Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Siyasetteki birleştirici bu tabloyu bozmayacağız. Buradaki birliği gözümüz gibi koruyacağız” sözü önemliydi.

SİYASETTE YENİ BİR DÖNEMİ KAPISI ARALANDI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.626 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar