Merkez Bankası başkanının belirlendiği ilginç yolculuk

MERKEZ Bankası başkanlığına veda edecek olan Erdem Başçı'yı, Durmuş Yılmaz'ın başkanlığı sırasında tanımıştım.Biraz da gerilimli bir görüşme sırasında Erdem...


MERKEZ Bankası başkanlığına veda edecek olan Erdem Başçı'yı, Durmuş Yılmaz'ın başkanlığı sırasında tanımıştım.
Biraz da gerilimli bir görüşme sırasında Erdem Başçı ustaca dokunuşlarla görüşmeyi verimli bir hale dönüştürmüştü.

Durmuş Yılmaz faiz oranları konusunda, “Faiz oranlarını çok düşürürsek tüketici kredilerinde bir patlama yaşanacak. Bu freni patlamış bir kamyonun yokuş aşağı inmesi gibi olur” demişti.

Erdem Başçı, Türkiye’nin OECD Temsilciliği görevini üstlenirken, Merkez Bankası Başkanlığı koltuğuna Murat Çetinkaya oturacak. Merkez Bankası’nda ikinci etap 19 Nisan’da Para Politika Kurulu’na 4 üyenin seçimiyle tamamlanacak.

Murat Çetinkaya genç bir beyin. Hem Merkez Bankası’nın içini biliyor hem de Katılım Bankası deneyimine sahip. Piyasalara güven telkin eden birisi. İsminin açıklanmasıyla birlikte Borsa yükselişe geçerek, piyasa diliyle yeni başkanı selamladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 622 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.262 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 707 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.953 Okunma Özgür Özel İmamoğlu’nu rahatsız Yavaş’ı mutlu etti mi 10 Nisan 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar