Meclis kulisinde konuşulanlar

Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı partinin isminin ‘Yaşam ve Adalet Partisi’, kısaca YAP olduğu haberi geldiğinde Meclis’te AK Parti kulisinde bir grup milletvekiliyle sohbet ediyorduk. İlk tepkileri, “AK Parti’nin çakması olmuş” oldu.

İçlerinde “HAP yapsalardı, ‘Hak ve Adalet Partisi’ olurdu” diyen de çıktı, “Yapı market gibi” yorumunu yapan da.

AK Parti milletvekilleri Davutoğlu’nun partisiyle pek ilgili gözükmediler. Yorumların ağırlığı, Davutoğlu partisinin ölü doğduğu ve ismin güzel olmadığı yönündeydi. Gerçi o ismin kesin olmadığı parti isminin bugün belirleneceği ortaya çıktı.

Meclis’te sohbet ettiğim AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’a kurulacak yeni partileri sordum. Kurtulmuş, “Önemli olan bizim ne yapacağımız. Biz siyasi olarak alanı doldurursak, onlar başarılı olamazlar. Yeni partilerin ne yapacağı değil, bizim partimizin ne yapacağı önemli. O nedenle onlar ne yapacak diye uğraşmıyoruz. Biz ne yapmalıyız diye çaba gösteriyoruz” dedi. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Adım adım PKK’ya harekât geliyor 18 Mart 2024 | 1.642 Okunma Hilmi Başkan Ferrero savaşını kazandı 15 Mart 2024 | 1.044 Okunma İmamoğlu bu paraların kaynağı ne 14 Mart 2024 | 2.296 Okunma CHP parayı kuruşu kuruşuna ödemiş 13 Mart 2024 | 3.311 Okunma CHP’nin İstanbul anketi kaybetme telaşını mı gösteriyor 12 Mart 2024 | 3.538 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar