Mansur Yavaş’ın önerisine 6’lı Masa nasıl bakıyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın "Liderler Cumhurbaşkanı yardımcısı olmasın" önerisi Ankara'da bomba etkisi yarattı. Millet İttifakı'nın liderleri şaşkın, İyi Parti lideri Meral Akşener ise rahat. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "Mansur Yavaş'ın önerisine 6'lı Masa nasıl bakıyor" yazısıyla Ankara'da konuşulanları okuyucularına aktardı. İşte Selvi'nin 20 Mart 2023 tarihli o yazısı.

6’LI Masa’da cumhurbaşkanı yardımcılığı konusu Mansur Yavaş’ın Habertürk televizyonunda yaptığı açıklama ile yeniden alevlendi.

Peki Mansur Yavaş ne dedi? “Birkaç gün vaktimiz olsaydı şunu önerecektik, ‘Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak beni ve Ekrem Başkan’ı ilan edin, Sayın Genel Başkanlarımız milletvekili olsun ve partilerinin başında olsunlar’ diyecektik. Kendi gruplarının başlarında olmalarının daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Bu benim fikrim. Bunu Sayın Genel Başkanlarla konuşacağım ama takdir Masa’nın” dedi.

AKŞENER’DEN DESTEK

Yavaş’a tek destek Akşener’den geldi. Akşener, TV100’de, “İki belediye başkanını koşu partneri olarak Masa’ya ben getirmiş oldum ama bunlar CHP’yle anlaşarak oldu” diye konuştu.

5 LİDER RAHATSIZ

Kılıçdaroğlu suskun ama diğer liderler tepkili. Akşener dışında Mansur Yavaş’a destek yok. O nedenle Millet İttifakı’nda bazı partiler Mansur Yavaş’a randevu vermeyebilirler.

Şunu ifade ediyorlar:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.528 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.237 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.654 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.671 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar