Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu umutlandıran gelişme

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (07.11.2022)''Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nu umutlandıran gelişme'' başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu’nun, CHP’nin İzmir Seferihisar’daki kampından yaptığı “Siz gerçekten benimle misiniz?” çağrısına ilk yanıt Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’tan gelmişti. İmamoğlu ve Yavaş saniyeler içinde “Yanındayım” diye tweet atarak bağlılıklarını bildirmişlerdi. O an Kılıçdaroğlu’nun zirvede olduğu bir andı. Cumhurbaşkanlığı yarışında önde olan iki ismin kendisine biat etmesini sağlamış, partisinin de desteğini cebine koymuştu.

O saatten itibaren artık Ekrem İmamoğlu’nun da Mansur Yavaş’ın da adaylık şansı kalmadı yorumları yapılmıştı.

Ancak Kılıçdaroğlu öyle hatalar yapmaya başladı ki bunu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş bile tahmin edemezdi.

HATALAR ZİNCİRİ

Önce bir Amerika gezisine çıktı. Seçime giderken Amerika’da ne işin var? Oraya icazet almaya mı gittin, diye tartışırken, Kılıçdaroğlu, kayıp 8 saat ve hamburger çıkışı ile tüy dikti.

Bütün bunlar, HDP’ye bakanlık tartışmalarının 6’lı Masa’yı gerdiği, “Kılıçdaroğlu ortak cumhurbaşkanı adayı olmazsa 6’lı Masa dağılır” tehditlerine karşı Meral Hanım’ın “Noter değiliz” diye çıkış yaptığı bir döneme geldi. İşler iyice sarpa sardı.

CHP’nin sicilindeki en kötü puan olan başörtüsü konusu tam unutulmaya yüz tutmuşken, Kılıçdaroğlu bir gece yarısı bir video çekip başörtüsü seferberliği başlattı. CHP yöneticilerinin dahi bundan haberi yoktu. Herkes şoktayken Kılıçdaroğlu bir de Meclis’e yasa teklifi sunmaz mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.763 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.189 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar