Mansur Yavaş kuşkusu ve İmamoğlu’nun yeni taktiği

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (22.09.2022)''Mansur Yavaş kuşkusu ve İmamoğlu’nun yeni taktiği'' başlıklı yazısı.

Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığındaki ısrarı nedeniyle Kılıçdaroğlu ile arası açılmıştı.

Kılıçdaroğlu, Ankara’ya davet ettiği İmamoğlu’ndan İstanbul’un sorunlarına odaklanmasını, cumhurbaşkanı adayı olmadığını açıklamasını istemişti. 2021 yılının aralık ayında Çankaya’da gerçekleşmişti bu görüşme. Görüşme sırasında çok kararlı olduğu gözlenen Kılıçdaroğlu’nun, cumhurbaşkanı adaylığı konusuna işaret ederek, “Bu işin bitmesi gerek” dediği söylenmişti. İmamoğlu’na, “İstanbul’la ilgilen” demişti.

Ama İmamoğlu Ankara’da söz verdiği halde İstanbul’a dönünce vazgeçmişti.

Kılıçdaroğlu o tarihten sonra İmamoğlu ile arasına mesafe koydu. Bu arada Karadeniz gezisinden sonra muhalif medyanın linçine maruz kalan İmamoğlu hızla yıpranma sürecine girerken, Kılıçdaroğlu yaptığı hamlelerle yükseliş sürecine girdi.

TAKTİK DEĞİŞİKLİĞİ

Ekrem İmamoğlu sonunda Kılıçdaroğlu’na rağmen cumhurbaşkanı adayı olamayacağını anladı. Ondan sonra taktik değiştirdi.

Kılıçdaroğlu’na karşı değil Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket etmeyi tercih etti.

O andan itibaren Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu arasındaki rekabet yerini işbirliğine bıraktı.

Bu arada ilginç bir gelişme yaşandı.

Meral Akşener ile Mansur Yavaş sürpriz bir şekilde yakınlaşmaya başladılar. Oysa daha önce Meral Akşener ile Ekrem İmamoğlu ittifak halindeydi. Öyle ki Akşener, İmamoğlu’nu, “İkinci Fatih” ilan etmişti.

Şu andaki tabloda Ekrem İmamoğlu Kılıçdaroğlu ile, Meral Akşener ise Mansur Yavaş’la ittifak kurmuş durumda.

AKŞENER’İN GÖNLÜNDEN GEÇEN

Akşener’in, Mansur Yavaş’la voleybol maçından ve Ankapark’ı ziyaretten verdiği samimi fotoğrafları tamamlayan adım ise İYİ Parti’nin etkili isimleri Buğra Kavuncu, Yavuz Ağıralioğlu ve Koray Aydın’dan geldi. Ülkücü kökenli üç isim, sahada Mansur Yavaş’ın olduğunu açıkladılar. Bu açıkça, cumhurbaşkanı adayı olarak Mansur Yavaş’ı istedikleri anlamına geliyordu.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Ankara Pursaklar’da esnaf ziyareti yapan Meral Akşener’in, “Mansur Yavaş’ı aday gösterin” diyen vatandaşa, “Bizim gönlümüzden geçen de odur” karşılığını verdiğini paylaştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.546 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar