Liderler ne konuştu? 28 Şubat tarihi doğru mu?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (14.02.2022)’’ Liderler ne konuştu? 28 Şubat tarihi doğru mu? ‘’ başlıklı yazısı.

Altı muhalefet liderinin çalışma yemeğinin perde arkası ortaya çıkmaya başladı. Toplantının başında Kılıçdaroğlu ev sahibi sıfatıyla bir açılış konuşması yapmış. Bir anlamda da toplantının çerçevesini çizmiş. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e ilişkin başlıkların ele alınacağını ve bundan sonrasına ilişkin sürecin yol haritasının belirleneceğini ifade etmiş.

Millet İttifakı’nın yumuşak karnı Parlamenter Sistem’e dönüş değil. O konuda mutabakat var.

CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI KONUSU

Millet İttifakı’nın yumuşak karnı cumhurbaşkanı adaylığı. Bir çatlak yaşanacaksa o konuda yaşanacak. Kılıçdaroğlu bunu çok iyi biliyor. Kendi açısından da akıllı bir strateji yürütüyor. Cumhurbaşkanı adaylığını ortaya atıp kriz çıkarmak yerine önce 6 partinin ittifak kurmasını sağlıyor. Birkaç kaynaktan kontrol ettim, toplantıda cumhurbaşkanı adaylığı konusuna girilmemiş. Bu konuda çekinceleri olan Davutoğlu dahi açmamış.

Kılıçdaroğlu şartlar olgunlaştıktan sonra bu kez kendi cumhurbaşkanı adaylığını masaya sürecek. Ekrem İmamoğlu’nun altından halıyı çekiyor. Çok akıllı gidiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.077 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.866 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.241 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar