Kulislerden son dakika ittifak haberleri

Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı’nın boşanması kadar ilgi görecek mi bilmiyorum ama Ankara iyice seçim havasına girdi. Kulisler kaynıyor, ittifaklar kuruluyor, adaylar belirleniyor, Ankara siyaset soluyor. Öyle ki CHP Genel...

Acun Ilıcalı ile Şeyma Subaşı’nın boşanması kadar ilgi görecek mi bilmiyorum ama Ankara iyice seçim havasına girdi. Kulisler kaynıyor, ittifaklar kuruluyor, adaylar belirleniyor, Ankara siyaset soluyor.

Öyle ki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘millet ittifakı’ için Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu ziyaret ettiği sıralarda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz bir araya geliyordu. MHP üç büyükşehirde AK Parti’yi desteklerken, MHP’ye de Osmaniye, Adana, Isparta ve Mersin’in bırakılacağı konuşuluyor. Manisa’nın durumu ise netleşmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arjantin gezisinin dönüşünde MHP Lideri Devlet Bahçeli ile bir araya gelip ittifaka son şeklini verecekler. AK Parti, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 20 belediye başkan adayını bugün Meclis’te düzenlenecek törenle açıklayacak. Kalan 21 belediye başkanının ise Erdoğan’ın Latin Amerika gezisinden sonra açıklanması bekleniyor. Ancak İstanbul’un ayrı tutulup ilçeleriyle birlikte açıklanması gündemde. Binali Yıldırım’ın 5 ilçenin belediye başkan adayını belirlemek istediği söyleniyor.

CHP ile İYİ Parti arasında ise İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 9 ilin müzakere edildiği söyleniyordu. Ama Akşener’in ‘İstanbul ve İzmir CHP’ye bırakılırken, Ankara İYİ Parti’de olmalı’ yönündeki ısrarı ittifakın da geleceğini belirleyecek. Meral Hanım, Mansur Yavaş’ın İYİ Parti’yi tercih etmesini isterken Kılıçdaroğlu’nun da gönlünün Mansur Yavaş’tan yana olduğu biliniyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 5.421 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.136 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.847 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar