KPSS sınavı iptal edilir mi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (04.08.2022)''KPSS sınavı iptal edilir mi'' başlıklı yazısı.

KPSS sınavında bazı soruların Yediiklim Yayıncılık’ın deneme sınavındakilerle aynı olduğu iddiaları üzerine Ankara’da müthiş bir trafik yaşandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rusya-Ukrayna Savaşı, tahıl koridorunun açılması gibi uluslararası krizlerde sergilediği dinamik süreç yönetimine tanık olmuştuk. Erdoğan, KPSS sınavıyla ilgili iddialar üzerinde de benzer bir kriz yönetimi uyguladı. “Tek bir evladımızın mağdur edilmesine asla müsaade etmeyiz” dedi. Milyonlarca gencimizi ilgilendiren bu soruna Cumhurbaşkanı’nın el atması çok yerinde oldu. Çünkü geçmişte FETÖ’cülerin soru çalması nedeniyle toplumda zaten bir hassasiyet oluşmuştu. KPSS sınavındaki bazı soruların Yediiklim Yayınevi’nin deneme sınavlarında çıkan sorularla aynı olduğunun ortaya çıkması üzerine bir gerilim oluştu. İnsanlarda sorular çalındı mı kaygısı doğdu. ÖSYM’nin kimseyi tatmin etmeyen açıklaması ise bu işe tüy dikti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tam o aşamada, DDK’ye inceleme talimatı vermesi, ardından gece yarısı ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün görevden alınması insanların yüreğine su serpti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.582 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.295 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar