Komutanların başlarına torba geçirdiler

15 Temmuz darbe gecesi Akıncılar Üssü'nden bir sahneyi paylaşmak istiyorum. Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi kendisini derdest eden emir subayına, “Oğlum, 8 yıldır benim yanımdasın. Ağır bir sağlık sorunumun...

15 Temmuz darbe gecesi Akıncılar Üssü'nden bir sahneyi paylaşmak istiyorum.

Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi kendisini derdest eden emir subayına, “Oğlum, 8 yıldır benim yanımdasın. Ağır bir sağlık sorunumun olduğunu biliyorsun. Beni sandalyeye oturtun” diyor. Emir subayının talimatı ne mi oluyor? “Sandalyeye oturtulmayacak.”

Darbe bastırıldı ancak aydınlatılması gereken birçok nokta, paylaşılacak enteresan anekdotlar var.

Soru şu: MİT tarafından saat 16.00’da darbeden haberdar edilen Genelkurmay, darbeyi neden önlemedi?

Darbe ihbarını alan MİT, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı neden hemen bilgilendirmedi?

MİT son 6 ayda 15 darbe ihbarı alıyor. Bunların bir kısmı ihbar, bir kısmı ise dinlemeler sırasında tespit ediliyor.

15 Temmuz saat 16.00’daki ihbar ciddiye alınıyor. Elde edilen bulgular ışığında darbe planı hakkında bilgi veriliyor.

Saat 18.00’de Genelkurmay karargâhında, “Darbeyi nasıl önleriz” toplantısı devam ederken, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Kara Kuvvetleri Komutanı’nı, darbenin ‘sıklet merkezi’ olarak gösterilen Kara Havacılık Okulu’nu kontrol etmek üzere gönderiyor.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı bilgilendirmek için Genelkurmay’dan ve kendi kaynaklarından teyit almaya çalışıyor.

Tabii bu arada darbeciler de boş durmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 77 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.141 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.192 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar