Koç gibi organize

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Koç gibi organize' başlıklı yazısını kaleme aldı.

FENERBAHÇE ve Galatasaray’ın Suudi Arabistan’da oynayacağı Süper Kupa maçıyla ilgili perde arkası bilgilere ulaştıkça kafamdaki soru işaretleri daha da artıyor.

Atatürk’ün sporla ilgili çok güzel sözleri var; “Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” gibi. “Spor, ahlaktır” diye kısa bir vecizesi var. “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözü çok bilineni. Suudi Arabistan’da oynanacak olan maçta bula bula, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ’cülerin kullandığı, “Yurtta sulh cihanda sulh” sözü mü bulundu?

SORUN YOK DİYORLAR

Şimdi merak ediyorum; Fenerbahçe ve Galatasaray’ın divan kurulları Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmaması kararını almışlardı. Divan Kurulu kararından sonra Mehmet Büyükekşi, Ali Koç ve Dursun Özbek’i arıyor. “Bir sorun var mı? Eğer bir sorun varsa paralarını iade eder, maçı Suudi Arabistan’da oynamayız” diyor. Koç ve Özbek bir sorun olmadığını söylüyor.

DİVAN KURULUNDA AÇIKLADILAR MI

Merak ettiğim Ali Koç ve Dursun Özbek, divan kurulu toplantılarına katılmışlardı. Orada “Arkadaşlar, takımlarımız para kazansın diye Suudi Arabistan’da maç yapmayı biz kabul ettik. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yönde bizden bir talebi yok. Tamamen kulübümüzün çıkarlarını düşündüğümüz için Suudi Arabistan’da oynamayı kabul ettik” dediler mi? Yani işin gerçek yüzünü anlattılar mı? 

GS YÖNETİCİSİ VE FENERBAHÇELİ GAZETECİ KİM

Bir sorum da maç gününe ilişkin olacak.

Maçın oynanacağı 29 Aralık Cuma günü sosyal medyada, “Suudlular, İstiklal Marşı’nın okunmasına, Türk bayrağının açılmasına izin vermiyorlar” diye bir haber dolaşıma sokuldu. İletişim Başkanlığı, İstiklal Marşı’nın okunacağını, Türk bayrağının açılacağını ve maçın oynanacağını belirten bir açıklama yaptı. Az sonra bu kez, “maç iptal oldu” haberi yayılmaya başlandı. Ama henüz Riyad’da Futbol Federasyonu ile kulüplerimiz toplantıya bile oturmamış. Bu haber nereden çıkıyor?

28 ŞUBAT’TA DA AYNI ROLÜ OYNAMIŞTI

Benim asıl merak ettiğim ise, Futbol Federasyonu tarafından spor yazarları ve davetlilere verilen programda İstiklal Marşı’nın okunacağı, Türk bayrağının açılacağı, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulacağı yer almasına rağmen, ismi bende saklı olan Galatasaraylı bir yönetici Riyad’da, Fenerbahçe yönetiminde yer alan bir gazeteci ise İstanbul’da bu dezenformasyonun yayılmasına neden oluyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.583 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.189 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar